Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2017 - 10:03 Yorum: 0

Bayraklı Kurban Bayramına hazır

Bayraklı Belediyesi Kurban Bayramı öncesi hazırlıkları tamamladı.

Bayraklı Kurban Bayramına hazır

Bayraklı Belediyesi Kurban Bayramı öncesi hazırlıkları tamamladı. Doğançay kurbanlık satış pazarında 54 büyükbaş, 43 küçükbaş için hayvan çadırı kuruldu. Vatandaşlar Doğançay, Yeni Girne, Çamkıran, Özkanlar, 75. Yıl ve Osmangazi pazar yerlerinde kurban kesimi yapabilecek.

Yurdun çeşitli illerinden Bayraklı'ya gelen hayvan sahipleri Bayraklı Belediyesi'nin Doğançay'da kurduğu kurban satış pazarında ağırlanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da alandaki elektrik, su, duş, tuvalet gibi temel ihtiyaçların karşılanması için hazırlıklar tamamlandı. Zabıta, Temizlik ve Veteriner İşleri Müdürlüğü Doğançay'da yaşanabilecek olası aksilikleri gidermek için burada ekip görevlendirdi. Ekipler, alana yeni gelen pazarcılara yer tesliminde bulunurken aynı zamanda hayvanların küpelerini tek tek kayda geçip sevk irsaliyelerini ve pasaportlarını kontrol ediyor.

Küçük ve büyükbaş kurbanlıkların fiyatları hayvanların kilo ve yaşlarına göre değişiyor. Kıyasıya pazarlıkların yaşandığı pazarda her keseye uygun kurbanlık bulunuyor. Vatandaşlar Bayraklı Doğançay'da kurulan çadırlar haricinde Yeni Girne, Çamkıran, Özkanlar, 75. Yıl ve Osmangazi pazar yerlerinde kurban kesimi yapabilecek.

Kurban yakalama ekibi kuruldu

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veterinerler ise küçük ve büyükbaş hayvanların pasaportlarını, küpelerini kontrol ediyor, gerekli durumlarda Bayraklı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne yönlendirme yapılıyor. Müdürlük bünyesinde veterinerlerin de yer aldığı 10 kişilik kurban yakalama ekibi, Kurban Bayramı süresince mesai yaparak kaçak hayvanları yakalamak için çalışma yürütecek.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Kurban Bayramı öncesi gerekli hazırlıkları tamamladık. Doğançay'daki Kurban pazarımız hazır. Hayvan sahipleri yerlerini aldı. Bayram öncesi yoğunluğun daha da artacağını tahmin ediyoruz. Yine binlerce İzmirli buraya gelecek. Vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda ve hijyenik ortamda kurban satın alması ve kesim yaptırması için çalışıyoruz. Veteriner hekimlerimiz ve diğer birimlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapıyor. Temizlik konusunda her zamanki gibi titizlikle çalışıyoruz" dedi.

Bayraklı Kurban Bayramına hazır

Bayraklı Kurban Bayramına hazır

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber