Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 31 Ağustos 2016 - 09:43 Yorum: 0

Bayraklı’da atıklar geri dönüşüme

Bayraklı Belediyesi çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkıda bulunmak için sürdürdüğü ambalaj ve cam şişe atıklarını...

Bayraklı’da atıklar geri dönüşüme

Bayraklı Belediyesi çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşümle ülke ekonomisine katkıda bulunmak için sürdürdüğü ambalaj ve cam şişe atıklarını toplama projesi kapsamında bu yılın ilk 7 ayında 3 ton 398 kilogram atık topladı.

"Ambalaj atıklarını toplama ve geri dönüşüme kazandırma" projesini başarıyla yürüten Bayraklı Belediyesi, yapılan bu çalışmayla ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra doğa ve çevreyi de koruyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, Çevre Koruma Müdürlüğü'nün anlaşma sağladığı katı atık firması aracılığıyla tonlarca atığı geri dönüştürüyor.

Farklı noktalara geri dönüşüm kutusu yerleştirildi

Ofis, iş yeri, fabrika, okul, kamu kuruluşları, özel ve devlete bağlı hastaneler, muhtarlıklar, siteler ve apartmanlara yerleştirilen konteyner kutuları ile toplanan gazete, dergi, defter, kitap ve kartondan oluşan ambalaj atıkları belli periyotlarla toplanıyor. Ayrıca Geri dönüşüme kazandırılan cam atık şişeleri ise cadde ve sokaklara yerleştirilen kutlularla bulunduğu yerden alınarak, geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi, 2016 yılının temmuz ayına kadar 2 ton 74 kg ambalaj atığı, 1 ton 324 kg da cam şişe atığı topladı. Böylece toplam 3 ton 398 kilogram geri dönüşüme kazandırılmış oldu.

"Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak için.."

Ambalaj atıklarını toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçtiklerini dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Ev'de, iş yerinde kullanılmayan gazete, dergi, defter, kitap, katalog ve kartonları çöpe atmak yerine yerleşim alanlarında belirli yerlere yerleştirdiğimiz konteynerler aracılığıyla toplayıp, geri dönüşüme kazandırıyoruz. Vatandaşlarımız cam şişe atıklarını da cadde ve sokaklara yerleştirdiğimiz kutulara bırakabilirler. Böylece çevremizi temiz tutarken ülke ekonomisine de katkıda bulunmuş oluyoruz. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak için bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bayraklı’da atıklar geri dönüşüme

Bayraklı’da atıklar geri dönüşüme

Bayraklı’da atıklar geri dönüşüme

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber