Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Temmuz 2017 - 11:28 Yorum: 0

Bayraklı’da fen işleri tam gaz

Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan projeler tamamlanma aşamasına geldi.

Bayraklı’da fen işleri tam gaz

Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan projeler tamamlanma aşamasına geldi. Çalışmaları yerinde inceleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Doğançay Mahallesi'ndeki fen işleri şantiye binası, atölyeler bölümü ve hayvan rehabilitasyon merkezi projelerinin kısa zaman sonra hizmete gireceğini belirterek, "Bayraklı'ya hayırlı olsun" dedi.

Bayraklı Belediyesi'nin yatırımları tek tek tamamlanıyor. Yakın zamanda açılışları gerçekleştirilecek projeleri yapım aşamasının her anında gezen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çalışmalar bitme aşamasına geldi. Kısa süre sonra açılışlarını yapacağız" diye konuştu.

Tarihe geçecek işler

Belediye kurulduğundan bu yana geçen sürede önemli yatırımlar yapıldığını ve son olarak başlanan projelerden olan fen işleri şantiye binası, tamir atölyeleri alanı ve hayvan rehabilitasyon merkezinin yaklaşık 1.5 ayda biteceğini, cemevinin de kısa süre de tamamlanacağını söyledi. Başkan Karabağ, " Fen işleri şantiye binamızın karşısına da tamir atölyeleri gelecek. Diğer tarafta hayvan rehabilitasyon merkezi var. 22 hayvanın ameliyat edilip, tedavi edilebileceği, kısırlaştırılabileceği bir merkez. Oranın da yaklaşık 1.5 ay sonra açılışını yapacağız. Ardından cemevi açılışı olacak. Dolayısıyla belediye kuruluşunun alt yapısını tamamlamış oluyor bu yıl. Bayraklımızda hayırlı işler olarak tarihe geçecek" dedi.

4 proje yakında hizmete açılacak

Doğançay Mahallesi'nde inşa edilen şantiye binasının 537 metrekare oturma alanı bulunuyor. 4 katlı yapılan binanın yaklaşık 2 bin 745 metrekare kapalı olanı olacak. Binanın bodrum katında kazan ve depolar bulunacak. Projede, inşaat, marangoz, elektrik ve demir ile araç bakım atölyeleri, personel odaları, toplantı salonları da yer alıyor. Öte yandan aynı bölgede sokak hayvanları için yapımı tamamlanan hayvan rehabilitasyon merkezi de duvarlarına çizilen güzel resimlerin tamamlanması ve son rötuşların ardından hizmete açılacak. Geçici bakım ve karantina merkezinde kedi ve köpekler ameliyat edilebilecek, kimliklendirilecek, kısırlaştırılacak, kayıt altına alınacak ve iyileşmesi sağlanan can dostlar aşılanarak yaşam alanlarına bırakılacak. Merkezde idari bölüm, modern cihazlarla donatılmış ameliyathane, muayene salonu, yoğun bakım ünitesi, aynı anda 60 köpeğin misafir edilebileceği ısıtmalı 30 adet padok ve 22 adet kedi kafesi ile karantina bölümü bulunuyor. Son olarak Nafiz Gürman Mahallesi'nde hayata geçirilecek ve temeli geçtiğimiz günlerde atılarak hızla çalışmaların sürdüğü cemevi projesi de kısa sürede ilçeye kazandırılacak. Tesis bodrum katıyla birlikte dört kat olacak. Projenin toplam inşaat alanı ise 938 metrekareyi bulacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber