Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 25 Temmuz 2014 - 11:38 Yorum: 0

Bayram alışverişi için Midilli Adası'ndan Ayvalık'a geldiler

Midilli'de yaşayan Türk vatandaşları, Ramazan Bayramı için gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını, daha ucuz olduğu gerekçesiyle bir saatlik deniz yolculuğuyla ulaştıkları Ayvalık'taki pazardan karşıladı

Bayram alışverişi için Midilli Adası'ndan Ayvalık'a geldiler

BALIKESİR (AA) - HAKAN FİRİK - Yunanistan'ın Midilli Adası'nda yaşayan Türk vatandaşları, Ramazan Bayramı alışverişlerini, daha ucuz ve ürün çeşitliliği bol olduğundan Ayvalık ilçesinde yapıyor. Adanın Yunan sakinlerinin de ilgi gösterdiği Ayvalık'taki pazarda fiyatlar hem Türk lirası hem de avro olarak yazılıyor.

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan Ayvalık'ta en fazla turist çeken yerlerin başında Perşembe Pazarı geliyor. 

İlçenin en büyük pazarına her hafta Midilli Adası'ndan deniz ulaşımıyla bir saatte gelen çok sayıda Yunan, yiyecek ve giyecek alışverişini yapıp akşamları geri dönüyor.

Ayvalık ekonomisine büyük canlılık getiren pazar, son olarak Ramazan Bayramı alışverişi için Midilli'den gelen Türk vatandaşları da ağırladı. En yoğun günlerinden birini yaşayan pazarda özellikle kıyafet satan esnafın yüzü güldü.

- Tatlılar da Ayvalık'tan

Güven Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Midilli'de yaşadığını ancak Ayvalık'ta fiyatların daha hesaplı olduğunu söyledi.

 

Midilli'de her aradıkları ürünü bulamadıklarını belirten Acarer, "Buradaki pazar, en büyük şansımız. Özellikle Yunanların haftalık gelişleri daha da yoğunlaşmaya başladı. Midilli Adası'na bağlı diğer iki adadan da pazar alışverişleri için Ayvalık'a geliyorlar. Perşembe Pazarının ismi çok tanınır oldu" dedi.

Ayvalık'ta pastane işleten Ahmet Tarçın ise Midilli'den gelen Türklerin, başta baklava olmak üzere bayramlık tatlılara yoğun ilgi gösterdiğini anlattı.

 

Esnaf Murat Erdoğmuş, pazarın en yoğun gününü yaşadıklarını bildirdi.

Kıyafet satan Fadime Öz de Midilli'de yaşayan Türklerin bu bayram Ayvalık'tan aldıkları ürünleri giyeceğine değinerek, "Sadece Türkler değil Yunanlar da alışveriş yaptı. Türkler bayram, Yunanlar ise ihtiyaç alışverişi yapıp döndü. Bol bol bayramlık sattık. İlçe ekonomisine iyi para girdi" ifadesini kullandı.

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, her yıl binlerce Yunan vatandaşının, Midilli Adası'ndan Ayvalık'a gelerek Perşembe Pazarından alışveriş yaptığını dile getirdi.

Midilli'den gelenlerin her aradığını hem ekonomik fiyatlarla hem de rahatlıkla Ayvalık'ta bulabildiğine işaret eden Kantarcı, "Yunan turistlerin yanı sıra bu yıl Bulgar ve Sırp vatandaşları da Ayvalık'taki semt pazarından alışveriş yapmaya başladı. Bu da ilçe ekonomisine küçümsenmeyecek bir katkı sağlıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber