Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 23 Temmuz 2014 - 14:28 Yorum: 0

Bayram alışverişini akşam serinliğine bıraktılar

Şanlurfa'da sıcak hava nedeniyle alışverişe daha çok akşam saatlerinde çıkan vatandaşlar, ihtiyaçlarının büyük bölümünü tarihi Kapalı Çarşı'dan karşılıyor

Bayram alışverişini akşam serinliğine bıraktılar

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da vatandaşlar sıcak hava nedeniyle alışveriş için akşam saatlerini tercih ediyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tarihi Kapalı Çarşı'da yoğunluk yaşanıyor. Balıklıgöl civarındaki onlarca farklı mesleğin icra edildiği tarihi çarşı, alışveriş için tercih edilen mekanların başında geliyor.

Her geçen gün sayısı artan büyük alışveriş merkezlerine rağmen 500 yıldır kent ticaretindeki önemini koruyan çarşı, kuyumcusundan baharatçısına, giyimden gıdaya kadar farklı iş yerlerini bünyesinde barındırıyor. Tarihi geçmişinin yanı sıra ekonomik olması nedeniyle ilgi gören çarşı mimarisiyle dikkat çekiyor.

​Vatandaşlar sıcak hava nedeniyle alışverişe daha çok akşam saatlerinde çıkıyor. Kent merkezi ile ilçelerden gelerek bayram öncesi eksiklerini gidermeye çalışan vatandaşlar daha çok şeker, çikolata, lokum, kuru yemiş, kolonya ve çocuk kıyafetlerine rağbet gösteriyor. Çarşı esnafı da müşterilerinin oluşturduğu hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getiriyor. 

Çarşı esnafından Yunus Ayneli, bayram arefesinde yoğunluk yaşadıklarını, akşamları serin olması nedeniyle bu ilginin gecenin geç saatlerine kadar sürdüğünü söyledi. 

Tarihi çarşının, fiyatlar uygun olduğu için tercih edildiğini ifade eden Ayneli, hareketliğinin bayram sabahına kadar devam etmesini beklediklerini kaydetti. 

Alışverişe gelen Mehmet Sarı ise sıcak nedeniyle alışverişe akşam saatlerinde çıktıklarını dile getirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber