Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 25 Eylül 2015 - 02:16 Yorum: 0

Bayram boyunca sağlıklı beslenme önerileri

Akrabaların ve arkadaşların bir araya geldiği tatillerde neşeli zamanlar geçirilirken aynı zamanda gelenekler de sürdürülür.

Bayram boyunca sağlıklı beslenme önerileri

Akrabaların ve arkadaşların bir araya geldiği tatillerde neşeli zamanlar geçirilirken aynı zamanda gelenekler de sürdürülür. Özellikle ülkemizde bayram tatillerinde, uzun zamandır görüşemeyen akrabalar ve aile üyeleri bir araya gelirler. Böylelikle tatillerde insanlar dinlenmenin yanında sosyalleşme imkanı da bulabiliyorlar. Bunun üzerine bir de ülkemizin yemek kültürü eklenince, en disiplinli insanlar bile ortamın cazibesine kapılıp, diyetlerinden feragat edebiliyorlar.

Bayram boyunca sağlıklı beslenme önerileriBayramda yapılan tatlı ikramları, sağlıklı beslenmenize zarar verebilir

Bu tip zamanlarda diyetinizi devam ettirebilmek için bir stratejiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir stratejiye sahip olduğunuzda yeme içmeyle geçen günlerin size zararının olmasına engel olabilirsiniz.

Uplifers olarak tatillerde diyetinizi korumanıza yardımcı olacak önerileri 7 başlık altında topladık.

1. Yediklerinizin kalorilerine dikkat edin

Tatilinizde önünüze çok fazla yiyecek gelebilir. Sıkı bir diyet yapıyorsanız dahi, ısrarlara dayanamayıp diyetinize uymayan bir şeyleri yemek isteyebilirsiniz. Özellikle kalori hesabı yapıyorsanız önünüüze gelecek çerezleri, peynirli yiyecekleri, yağlı besinleri ve özellikle kremalı tatlıları yerken dikkatli olmalısınız.

2. Dar elbiseler giyip, bir elinizi sürekli dolu tutun

Dar elbiseler giymeniz, bir şeyler yerken sizi rahatsız edebilir. Böylelikle daha az yemek yiyebilirsiniz. Bir eliniz dolu olduğunda da, içeceğinizi aldığınızda diğer eliniz dolu olacağı için yiyecek alamayacaksınız.

3. Sakız çiğneyin

Bir şeyler yemek istemiyorsanız ağzınıza şekersiz bir sakız atın. Bu sizi fazla yemekten alıkoyacaktır.

4. Yemeklerde seçici olun

Eğer bir şeyi sevmiyorsanız, onu yememelisiniz de. Özellikle misafirliğe gittiğinizde, tabağınızın tamamını bitirmek zorunda değilsiniz. Ya da yemek masasına gelen her yemekten tatmak zorunda değilsiniz. Bu şekilde seçici davranırsanız, daha az tüketebilirsiniz.

5. Kendi yemek programınızı aksatmayın

İnsanlar genellikle aileleriyle ya da arkadaşlarıyla toplanacakları zaman, yemeklerini atlayabiliyorlar. Ancak bunu yapmak çok da akıllıca değil. Eğer zamanında yemeğinizi yemezseniz, daha sonra daha fazla yemek tüketirsiniz ki, bu çok iyi olmaz.

6. Dikkatinizi yemeklere değil, ortama verin

Bayram boyunca sağlıklı beslenme önerileriBayram toplantılarında ailenizle daha fazla vakit geçireblirsiniz

Ülkemizde bayramlara özel olarak güzel yemekler pişirildiği bir gerçek. Ancak sadece yemeklere odaklanmak hem sağlık açısından zararlı olur hem de ortamın daha neşeli geçmesine engel olabilir. Burada yapılması gereken, dikkatinizi ailenize, arkadaşlarınıza ve diğer insanlara vermektir. Bunu yaparsanız, daha fazla sosyalleşmiş olursunuz. Hem de daha az yemiş olursunuz.

7. Atıştırmalık yiyeceklerden uzak durun

Birçok insan fark etmese de, atıştırmalık yiyeceklerin insana zararı büyük olabiliyor. Eğer yemek öncesi bir şeyler yemek istiyorsanız çerezleri ya da mezeleri değil de, sebze ve yeşillikleri tüketmeniz daha akıllıca olur.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber