Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Temmuz 2014 - 11:33 Yorum: 0

Bayram çikolatası ve şekeri yerine lokum

Dünyanın en iyi korunan ilk 20 kentinden, tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, özellikle dini bayramlarda geleneksel hala gelen çikolata ve şekerin yerini son yıllarda lokum almaya başladı

Bayram çikolatası ve şekeri yerine lokum

KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Dünyanın en iyi korunan ilk 20 kentinden, tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, özellikle dini bayramlarda geleneksel hala gelen çikolata ve şekerin yerini son yıllarda lokum almaya başladı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan ilçede 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş tarihi konakların tasvir edildiği değişik ambalajlarla üretilen ve günlük tüketilen lokumlar, damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş ve safranlı olmak üzere 5 çeşit üretiliyor.

Elastiki yapısı, parlak görünmesi, farklı lezzet ve dokuda olması nedeniyle talep gören Safranbolu lokumu, son yıllarda bayramlarda yoğun ilgi görüyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Safranbolu lokumunun kalitesinden ödün vermeden yıllardır üretildiğini, gün geçtikçe daha çok talep gördüğünü söyledi.

Lokum üreticilerinin hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmadıklarını ve stoklanmadan günlük tüketime dikkat ettiklerini anlatan Aksoy, "Ramazan bayramının diğer adı da şeker bayramıdır. Bayramlarda şeker ve çikolatalar yoğun tüketilir. Gelenekselleşmiştir. Son yıllarda ilçemizde bu gelenek değişti. Bayram ziyaretlerinde çikolata ve şeker ikram edilmiyor artık. Dünyaca ünlü Safranbolu lokumu misafirlere sunuluyor" diye konuştu.

Aksoy, ilçede özelllikle bayramlarda üretimi artan lokumların sürekli denetlendiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber