Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:10 Yalova’da su sporları sezonu açıldı15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tüm dünya gibi bizim de sorunumuz olan enflasyonun...15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...
Sami Er
Yerel 30 Haziran 2016 - 14:53 Yorum: 0

Bayram Öncesi Denetlemeler Yoğunlaştırıldı

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini...

Bayram Öncesi Denetlemeler Yoğunlaştırıldı

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathanelerini denetledi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çınar ve Muammer Zafer, Veteriner İşler Müdürü Abuzer Karataş, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, pasta, tatlı, baklava ve unlu mamul imalathaneleri gibi yiyecek imalatı yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığına bakılarak, iş yerlerinin sağlık karneleri, iş yeri açma ruhsatları ve tatil ruhsatları incelendi. Bayramda sağlıksız gıdaya geçit vermemek için üretim ve satış yerlerine yönelik gerçekleşen denetimlerde imalathanelerin hijyen sertifikaları, personelin kıyafet temizliği ve imalathanelerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı incelendi. Özellikle iş yerlerinin genel temizliğinden üretimde kullanılan materyallere ve üretimi yapan ustaların kılık-kıyafet ve el temizliğine kadar kontrol edildi. Çalışanların iş önlüğü kullanıp kullanmadıklarına, üretim malzemelerinin tazeliğine, kullanılan yağlara ve son kullanma tarihlerine bakılan denetimlerde uygun koşullarda üretim yapan imalathanelere teşekkür edildi.

Denetimlerle ilgili bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, Ramazan Bayramı'na az bir zaman kala vatandaşların hijyen kurallarına uygun tatlı ve gıda maddeleri tüketebilmesi için yaptıkları denetimleri artırdıklarını ifade etti. İlçe genelinde bulunan tatlı, pasta ve börek imalathaneleri ile pastaneleri titizlikle incelediklerini ifade eden Çınar, belirli aralıklarla yapılan denetimlere bayram nedeniyle ağırlık verdiklerini vurgularken, "Ramazan Bayramı'na artık sayılı günler kala ilçemiz genelindeki tatlı ve şekerleme üreten tesislerde rutin denetimlerimizin dışında halkımızın daha güvenli, daha hijyenik koşullarda üretmiş olduğu ürünleri tüketmesi için denetimlerimizi hızlandırdık. Bugün de baklava imalatı yapan şekerleme imalatı yapan yerleri denetledik. İş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığı, sağlık karneleri, iş yeri açma ruhsatları ve tatil ruhsatlarını inceledik. Özellikle hijyen ve gramajlar konusunda iş yeri sahiplerinin kurallara uyup uymadıklarına bakıyoruz. Denetimlerimizde büyük bir sorunla karşılaşmadık. Tespit edilen eksikliklerle ilgili imalat sahiplerine gerekli uyarılarımızı yaptık. Belirli zamanlarda imalathaneleri denetlemeye devam edeceğiz. Denetimlerdeki amacımız Ramazan Bayramı yaklaşırken vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile buraları tercih etmeleri. Geleneklerimiz çerçevesinde misafirlerine baklava ve diğer tatlılardan ikram edecek olan vatandaşlarımızın sağlıklı ürünleri temin etmeleri için denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Belediye olarak belirlediğimiz kurallara uyan firma sahiplerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bayram Öncesi Denetlemeler Yoğunlaştırıldı

Bayram Öncesi Denetlemeler Yoğunlaştırıldı

Bayram Öncesi Denetlemeler Yoğunlaştırıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber