Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Haziran 2016 - 17:43 Yorum: 0

Bayram Öncesi Esnafa İran Uyarısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurlu Başkanı Necdet Takva, Van'ın İranlı turistler için önemli bir şehir olduğunu, bunun korunması ve...

Bayram Öncesi Esnafa İran Uyarısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) Yönetim Kurlu Başkanı Necdet Takva, Van'ın İranlı turistler için önemli bir şehir olduğunu, bunun korunması ve sürdürülebilmesi için tüm kent yaşayanlarının ortak çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı öncesi Van'a İranlı turist yoğunluğu başlarken konu ilgili VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva yazılı bir açıklama yaptı. Bayram tatili nedeniyle ilde bulunan İranlıların alışveriş yapmak, eğlenmek ve kenti tanımak için caddeleri doldurduğunu ifade eden Takva, "Caddelerde yerel halk ile birlikte İranlı vatandaşları görüyoruz. Kentimiz depremden sonra yoğun bir İranlı turist ziyaretine uğradı. Artık bu duruma alışmalı, kentimizi bu yönde geliştirmeliyiz. Bu kent için İranlılar çok önemlidir. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz. Esnaf ve tüccarımız bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelidir. Uygun fiyat ve kalite konusunda gerekli duyarlılığı göstermeliyiz. Ayrıca farklı bir ülkede oldukları için rahat hareket eden İranlı turistlere hoşgörülü ve iyi ev sahipliği yapmalıyız. Onlar esnaf ve tüccarımız için Velinimettir. Bu durumu en iyi şekilde korumalıyız" dedi.

İranlıların yoğun şekilde alışveriş yaptığına tanıklık ettiğini ve bu konuda esnafa uyarılarının olduğunu bildirerek, esnafın uygun fiyat dönemine geçmelerini beklediğini ifade eden Takva, yüksek fiyat uygulamasının kente hiçbir fayda getirmeyeceğini kaydetti. Özellikle yaz sezonu ile birlikte kenti ziyaret eden misafirlerin hem alışveriş, bayram tatili için geldiklerini dile getiren Takva, "Buraya gelen İranlılar Van'ın turizm elçileri olacaktır. Böylece sürdürülebilir bir turizm potansiyelinin ortaya çıkacağına inanıyorum. Tüccar ve esnafa bu konuda çok önemli görevler düşüyor. İranlıların uzun tatil süresince Van'da kalmalarını sağlayacak altyapı çalışmalarını güçlendirmemiz lazım. Buraya gelen insanların güzel duygularla ayrılmalarını sağlamak gerekir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber