Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 30 Temmuz 2014 - 16:18 Yorum: 0

Bayram tatilinde 605 yıllık çınara Arap turistlerden ilgi

Osmanlı Devleti'nin kuruluş döneminden kalma 35 metrelik "İnkaya Çınarı"nın altında serinleyen turisler, ağacın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi

Bayram tatilinde 605 yıllık çınara Arap turistlerden ilgi

BURSA (AA) - Uludağ yolundaki 6 asırlık çınar, Ramazan Bayramı tatilini Bursa'da geçiren Araplar ile yerli turistlerden ilgi gördü.

Osmangazi ilçesi İnkaya Mahallesi'nde bulunan ve önceki yıllarda koruma altına alınan 605 yıllık "İnkaya Çınarı", kentte turistlerin en fazla ilgi gösterdiği tarihi değerler arasında yer alıyor.

Boyu 35, gövdesinin çevresi 9 metre olan, 18 metreye varan dallarıyla devasa bir görünüme sahip ağacın 13 ana kolu bulunuyor.

Türkiye'nin en yaşlı çınarlarından olan bu ağaç, özellikle Arap turistlerin ilgisini çekiyor. Bayram tatilini kentte geçiren ve 37 dereceye kadar ulaşan hava sıcaklığından bunalan Araplar, hem İnkaya Çınarı'nın altında serinledi hem de bu anıt ağacın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yerli ve yabancı ziyaretçiler, dallarının altında binden fazla kişiyi barındırabilen çınarın bulunduğu alanda, mahalleli kadınların sattığı gözleme, reçel, çay gibi yiyecek ve içecekleri tüketerek zaman geçirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber