Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 10:18 Yorum: 0

Bayramda diyabet hastaları da baklava yiyecek

Bayram günlerinin vazgeçilmez tatlarının başında gelen baklavayı artık diyabet hastaları da gönül rahatlığıyla yiyebiliyor.

Bayramda diyabet hastaları da baklava yiyecek

Bayram günlerinin vazgeçilmez tatlarının başında gelen baklavayı artık diyabet hastaları da gönül rahatlığıyla yiyebiliyor. Gaziantep'in önemli baklava markalarından Fıstıkzade'nin ürettiği doğal ve bitkisel ürün olan stevia ile üretilen "Fıstıkzade Stevia" diyabet hastalarının vazgeçilmez tatlarından biri olmayı başardı. Kurban Bayramı'nda, diyabet hastalarının da baklava yemeleri için "Fıstıkzade Stevia" üretimini artıran Fıstıkzade, bu ürünü Türkiye'nin dört bir köşesine göndermeye başladı.

Bayram öncesi baklava siparişlerine yetişmeye çalışıyorlar

Kat kat yufka, sadeyağ ve Antep fıstığının birleşimiyle hazırlanan baklava, ustaların maharetli ellerinde şekil bularak bayram sofralarını tatlandırıyor. Kurban Bayramına sayılı günler kala baklava atölyelerinde başlayan tatlı telaşı bayram sabahına kadar sürüyor. Baklavanın her aşaması imece usulüyle hazırlanıyor. Unun hamura çevrilmesinden baklavanın fırına sürülmesine kadar her anı titizlikle takip ediliyor. Fırından çıktıktan sonra yine kontrol edilen baklava, tatlandırıldıktan sonra bir müddet beklemeye alınıyor. Daha sonra paketlenen baklava, bayram sofralarını renklendirmek üzere Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Fıstıkzade Baklavaları Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Diri, bayram öncesi başlayan yoğun mesainin bayram sabahına kadar devam ettiğini belirtti. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Sakarya, Van ve Hakkari gibi şehirlerde 20'ye yakın bayi ve satış noktasından damakları tatlandırdıklarını ifade eden Diri, "Bütün bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramında da baklavaya yönelik yoğun bir talep var. Gaziantep'teki mağazanın yoğunluğunun yanı sıra özellikle şehir dışındaki mağazalarımıza da büyük ilgi var. Bu ilgi bayramda da devam ediyor. Bizde en iyi hizmeti vermek için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz" dedi.

Gaziantep'ten bayram öncesi hem şehir hem de şehir dışına yaklaşık 40 ila 50 ton baklava gönderildiğini vurgulayan Diri, siparişleri gününde yetiştirmek için yoğun çaba harcadıklarının altını çizdi.

İyi baklava nasıl ayırt edilir

İyi baklava tatmak isteyenlerce bazı sorulara muhatap olduklarını belirten Diri, iyi bir baklavanın nasıl olması gerektiğini anlatan "5 Adımda Baklava Testi" hazırladıklarını ve "www.fistikzade.com.tr" adresinden yayına verdiklerini ifade etti. Siteyi tıklayan herkesin baklavaya dair her şeyi bulabileceğinin altını çizen Diri, "Bu testin kesinlikle ayırt edici özelliği var. Halkımız bir kere okuduğunda daha sonra orijinal baklava ile ikinci hatta üçüncü sınıf baklavayı çok kolay ayırt edebiliyor. Ayrıca bu teste ek olarak birkaç farklı tüyo vermeyi vereyim, orijinal baklava fıstığa bulandırılmaz, şerbeti akmaz, üzerine fıstık atılmaz, üzeri yumuşamaz" ifadelerini kullandı.

Diyabet hastaları baklava tüketirken dikkat etmeli

Diri, diyabet hastalarının baklava tüketirken çok dikkatli olmaları gerektiğini, bu nedenle sıfır şeker içeren, aspartam veya sakkarin gibi yapay kimyasalların yerine doğal ve bitkisel ürün olan stevia ile üretilen "Fıstıksade Stevia"yı önerdi. Bu ürünün tüm Fıstıkzade mağazalarında bulunabileceğini vurgulayan Diri, bu ürünün kesinlikle tat bakımından normal şekerli baklava ile arasında herhangi bir fark olmadığının altını çizerek, "Bu diyabetik ürün için şekeri sıfırladık tadına karışmadık" dedi. Diri, Kurban Bayramının İslam alemine hayırlar getirmesini dileyerek, "Bayram sabahı savaşların değil, barışın olduğu bir dünyaya uyanmayı temenni ediyorum" diye konuştu.

Bayramda diyabet hastaları da baklava yiyecek

Bayramda diyabet hastaları da baklava yiyecek

Bayramda diyabet hastaları da baklava yiyecek

Bayramda diyabet hastaları da baklava yiyecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber