Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Eylül 2016 - 13:43 Yorum: 0

Bayramda mavi dünyayla tanıştılar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde dalış turları Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bayramda mavi dünyayla tanıştılar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde dalış turları Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

İlçedeki dalış merkezleri ve bunlara ait teknelerle verilen hizmetlerde, sertifikalı dalgıçlara çeşitli imkanlar sunuluyor. Su altı dünyasıyla tanışmak isteyenlere keşif dalışları yaptırılıyor. Ayrıca isteyenlere dalgıç eğitimi veriliyor. Uzun bayram tatili boyunca farklı bir dünya ile tanışmak isteyenler mavi dünyanın serin sularının tercih ettiler.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerden düzenli karayolu ve havayolu seferleriyle Ayvalık'a gelen ve dalış yapmak isteyen kişiler, merkezlerin kapasitelerinin sınırlı olmasından dolayı yoğunluk oluşturdu.

Pro Divers Dalı Okulu dalış eğitmeni Kubilay Kılıç, "Bu uzun bayram tatilinde farklı bir dünya ile tanışmak isteyen bir çok kişiyi su altının mavi dünyası ile tanıştırdık" dedi.

Dalgıç Nuri Büyükdilsiz ise Ayvalık'ın hem dalış hem de tatil anlamında çok güzel bir bölge olduğunu anlattı. İlçede 60'a yakın dalış bölgesi bulunduğunu ifade eden Büyükdilsiz, "Her seviyede dalıcı için hem deneme dalışı hem gelişim hem de eğitim için çok ideal bir yer. Ayvalık, su altı dünyası ile tanışmak isteyenler için çok ideal bir mekan" diye konuştu.

Tura katılan vatandaşlar ise Ayvalık'ın su altı güzellikleri, çeşitliliği, mercanlar ve resifler bakımından çok zengin olduğunu vurguladı. Bundan dolayı ilçeyi tercih ettiklerini dile getiren dalgıçlar, turdan çok memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber