Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 01 Ekim 2014 - 13:06 Yorum: 0

Bayramda sivil polisler "yolcu" olacak

Emniyet Genel Müdürlüğünce bayram tatili için alınan trafik önlemleri kapsamında sivil polisler, otobüslerde özel denetim yapacak.

Bayramda sivil polisler 'yolcu' olacak

Sivil polisler, Kurban Bayramı'ndaki seyrüsefer önlemleri kapsamında otobüslere yolcu şekilde binecek hem seyrüsefer görevlilerinin çalışmalarını hem de şoförlerinin kurallara uyup uymadığını denetleyecek. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram tatili süresince ve sonrasında karayollarında vatandaşların rahatlık ve itimat arasında yolculuk etmeleri için birtakım tedbirler alındı.

Bu kapsamda Trafik Hizmetleri Başkanlığınca görevlendirilen ekipler ve personel denetlemeler yapacak.

Tedbirleri yerinde görmek, seyir-seyahat esnasında sürücülerin seyrüsefer güvenliği açısından tehlike yapan kusurlu davranışlarını saptama etmek ve gereğini yapmak, ilgili seyrüsefer ekiplerine bildirimde bulunarak hukuki muamele yapılmasını sağlamak için Trafik Daire Başkanlığında görevli başkan yardımcıları, şube müdürleri ve başka personelden oluşturulan ekipler, bayram tatili gidiş ve dönüş süresince birtakım yollarda yoğunluklu denetim yapacak. 

Buna kıyasla denetimler, şu yollarda yoğunluk gösterecek:

'Ankara-Aksaray-Konya-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep.

Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Kayseri-Sivas-Malatya.

Ankara-Eskişehir-Bilecik-Bursa-Balıkesir-Çanakkale.

Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne-Tekirdağ-İstanbul.

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum.

Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Denizli-Muğla-Burdur-Isparta-Afyonkarahisar.

Ankara-Bolu-Çankırı-Kastamonu-Çorum-Amasya-Tokat.

Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Antalya-Konya.

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon.

Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Düzce-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyonkarahisar.

Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir-Aydın-Manisa.'

Havadan denetim 

Karayolundaki vasıtaların ve sürücülerin vaziyet ve hareketlerini, seyrüsefer kurallarına uyup uymadıklarını, seyrüsefer ekiplerinin ve personelinin görevli bulunduğu güzergahta bulunup olmadığı ve görevlilerin sürücülere karşı yetinme ve davranışlarına yönelik ise sivil denetim ekipleri görevlendirilecek. Bu ekipler, otobüslere, alacakları biletlerle binerek hem seyrüsefer görevlerinin çalışmalarını hem de otobüs şoförlerinin kurallara uyup uymadığını da denetim edecek.

Trafik yoğunluğu ve kusurlu sürücüler havadan da takip edilecek. Havacılık Dairesi Başkanlığının üç helikopterince Trafik Hizmetleri Başkanlığında görevli personelle havadan hummalı denetimler yapılacak. Karayolundaki seyrüsefer ekipleriyle koordineli çalışacak bu ekipler, yoğunluğun arttığı bölgelere ait bilgi verecek.

Açıklamada sürücülerden seyrüsefer kurallarına uymaları, sürat ihlali başta olmak üzere yakın takipten kaçınmaları, uykusuz ve bitkin vasıta kullanmamaları da istendi.

ETİKETLER: Bayram , Sivil Polis , Otobüs , Denetim
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber