Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 27 Temmuz 2014 - 11:18 Yorum: 0

Bayramda, tatilcileri gökyüzüyle buluşturacaklar

Doğal güzellikleri ve ortalama 40 paraşüte aynı anda kalkış imkanı sağlayan Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, bayramda yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyenlerin uğrak yeri olacak

Bayramda, tatilcileri gökyüzüyle buluşturacaklar

TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, doğal güzellikleriyle bayramda yamaç paraşütü yapmak isteyenleri ağırlayacak. 

Aynı anda ortalama 40 paraşüte kalkış imkanı sağlaması ve doğal çimle kaplı olması nedeniyle Türkiye'deki en uygun parkurlardan olan Uçmakdere, bayramda yamaç paraşütüyle farklı bir keyif yaşamak isteyenlerin uğrak yeri olacak. 

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Sadri Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak uçuşlarını bu bölgede gerçekleştirdiklerini ve bölgenin doğal güzellikleri nedeniyle ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Bölgenin, son yıllarda yamaç paraşütü tutkunları için cazibe merkezi haline gelmeye başladığını belirten Özel, "Uçmakdere, hem başlangıç seviyesindeki hem orta seviyedeki pilotlar açısından çok uygun bir bölge. Aynı zamanda bu sporu denemek isteyen, hayatında ilk defa yapmak isteyen kişiler için de özellikle İstanbul'a yakınlığı nedeniyle son yıllarda gözde olmaya başladı" dedi.

Özel, Tekirdağ'ın Türkiye'nin yamaç paraşütü sporu için en uygun uçuş pistlerinden birine sahip olduğunu vurguladı. Pistin büyüklüğü ve doğal çimle kaplı olması nedeniyle Türkiye'deki en uygun parkurlardan biri olduğunu dile getiren Özel, şöyle devam etti:

"Ayrıca Tekirdağ'daki iniş yeri de deniz kıyısında çok geniş ve uzun bir parkur içerisinde yer alıyor. Bu da yeni başlayan pilotlar için herhangi bir sıkıntı oluşturmadan hem kalkışta hem inişte gayet sağlıklı bir kullanım imkanı sağlıyor. Bunun yanı sıra bölgenin deniz kıyısında olması görsel zenginlikle, başlangıç ve orta seviyeli pilotlar için türbülanslı hava riskini azaltıyor."

- "Heyecan tutkunlarını bayramda da bekliyoruz"

Özel, yamaç paraşütü uçuş bölgesinin şehir merkezlerine yakın olmasının da büyük avantaj sağladığına dikkati çekti. 

Uçuş bölgesinin Tekirdağ il merkezine 25, İstanbul'a da 150 kilometre uzaklıkta olmasının ulaşım kolaylığı sağladığını dile getiren Özel, bayram döneminde de uçuş faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Tekirdağ, Kumbağ ya da Şarköy'e gelecek tatilciler için uçuşlarının devam ettiğini ifade eden Özel, "Hava müsaade ettiği ölçüde bayramda da uçuşlar devam edecek. Biz tüm yamaç paraşüt tutkunlarını bölgeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber