Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Temmuz 2014 - 11:53 Yorum: 0

Bayramda yerli turistin ağırlıklı tercihi Ege

Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Fethiye'deki oteller, Ramazan Bayramı'nda tatilcileri ağırlamaya hazır

Bayramda yerli turistin ağırlıklı tercihi Ege

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Ramazan Bayramı'nı tatilde geçirmek isteyenler, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerinde boş yer bırakmadı.

Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip, deniz, kum ve güneşinin yanı sıra farklı medeniyetlerin izlerini de taşıyan Muğla, 250 bin yatak kapasitesi ile yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Ramazan Bayramı'nın turizm sezonuna rastlaması nedeniyle otellerde yer kalmadı. Bazı seyahat firmaları da Ege'ye ek seferler koydu.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerindeki konaklama tesislerinde son dönemlerin en hareketli bayramını yaşadıklarını söyledi.

Çelik, geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 4 artış yaşandığını, ağustos ve eylül aylarında doluluk oranlarının devam edeceğini dile getirdi.

Yerli turistin ramazan ayında Muğla'yı tercih ettiğini, özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris, Akyaka ve Gökova'daki otel ve pansiyonlarda yüzde 100'e yakın doluluk olduğunu belirten Çelik, geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 4 artış yaşandığına değindi.

- Ölüdeniz'de paraşüt, Akyaka'da rüzgar sörfü

Muğla'nın sadece dinlenmek değil çeşitli aktivitelere katılmak isteyenlere de seçenekler sunduğunun altını çizen Çelik, "Bayramda tatilciler isterlerse cip safari turlarına katılarak köyleri gezecek, isterlerse atlara binerek orman içinde gezintinin tadını çıkartacak. Ölüdeniz'de paraşütle atlayabilecek veya Akyaka'da rüzgar sörfü yapabilecek. Su sporları merkezlerinde yüksek adrenalin keyfi yaşayacak" dedi.

Çelik, Gökova ve Marmaris Körfezi'nde düzenlenen günlük tekne turlarına kişi başı her şey dahil 30 lira karşılığında katılacak turistlerin ise maviyle yeşilin kucaklaştığı ender güzellikteki koyları görme fırsatı yakalayabileceğini ifade etti.

Ağustos ve eylül aylarında otellerde ciddi bir yoğunluk beklediklerine işaret eden Çelik, şöyle konuştu:

"Ramazan Bayramı öncesinde otellerdeki doluluk oranı artmıştı. Bayram ve sonrasında da birçok otel dolu. Bayram tatili 5 gün ve havalar da güzel olacak. Acentelerle rezervasyon yaptıranların yanı sıra özel araçları ve otobüslerle gelecek olanlar da düşünülürse Muğla ve ilçeleri iyi bir bayram yaşayacak."

- "Marmaris'te konaklama tesislerinde boş yer yok"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, 60 bin yatak kapasitesi bulunan Marmaris'te bayram nedeniyle tüm otellerin dolu olduğunu, rezervasyon yaptırmayanların yer bulmasının imkansız olduğunu söyledi.

Son haftalarda yabancı turist artışının da olması nedeniyle iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Özbozdağ, ilçeye gelen turist sayısında geçen yıla göre yüzde 5'lik artış yaşandığını ifade etti.

Otellerdeki doluluk oranın bayramdan eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Özbozdağ, şöyle konuştu:

"Marmaris bu yıl iyi bir sezon geçiriyor. Fakat fazla müşteri gelmesine rağmen gerekli karı yakalayamadık. Bunun için turizmde 'Şeytan üçgeni' olarak değerlendirilen deniz-kum-güneş turizminin dışına çıkmak zorundayız. Farklı turist segmentleriyle turizmi çeşitlendirmeliyiz. Etrafımıza baktığımız zaman ön plana çıkartılması gereken kültürel, tarihsel, doğal anlamda çok fazla değerimiz var ancak bu kaynaklarımızı iyi değerlendiremiyoruz. Bu alanda da önemli çalışmalar yapıyoruz." 

- "Bodrum’da konserler ve eğlenceler hız kazanacak"

Beyaz boyalı, mavi pencereli butik otelleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Bodrum, bayram tatilini geçirmek isteyenlere de ev sahipliği yapacak.

100 bin yatak kapasitesi bulunan Bodrum'da otelciler Ramazan Bayramı tatili için bölgeye gelecek misafirlere daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıklarını tamamladı.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt, Ramazan Bayramı'nın Bodrum'da dolu dolu geçeceğini söyledi.

Ramazan'ın turizmin en yoğun yaşandığı döneme denk geldiğini, bu nedenle Ramazan Bayramı'nın turizmciler için son yılların en hareketli bayramı olacağını ifade eden Özyurt, oruç nedeniyle bayramını erteleyenlerin tatil için Bodrum'a adeta akın edeceğini dile getirdi.

Bodrum'un bayramda Türkiye'nin önde gelen ses sanatçılarını ağırlayacağını vurgulayan Özyurt, ilçenin bayramını dolu dolu geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olduğunu bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber