Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 19:18 Yorum: 0

Bayramı kendi evinde geçirmek istiyor

İzmir’de 15 yıl önce cinsel istismarına maruz kaldığı kişinin kendisine HIV virüsü bulaştırdığını iddia eden kişi, hastalığının ortaya çıkmasının ardından dışlandığını ifade ederek, hayırseverlerden tedavisi için yardım istedi

Bayramı kendi evinde geçirmek istiyor

İZMİR (AA) - İzmir’de 15 yıl önce cinsel istismarına maruz kaldığı kişinin kendisine HIV virüsü bulaştırdığını iddia eden kişi, hastalığının ortaya çıkmasının ardından dışlandığını belirterek, tedavisi için yardım istedi.

Basmane semtindeki bir otelde kalan 36 yaşındaki A.C, gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'dan 1999 yılında iş için İzmir'e geldiğini, burada tanıştığı bir kişinin kendisini İstanbul'a kaçırarak 4 ay süreyle alıkoyduğunu ileri sürdü.

Kendisine defalarca cinsel istismarda bulunan kişinin, "Sana öyle bir hediye bıraktım ki beni ömür boyu unutamayacaksın" diyerek serbest bıraktığını ifade eden A.C, şöyle konuştu:

"Bana tecavüz eden kişi HIV virüsü bulaştırmış. Hastalığımı bilmeden bir başka kişiyle resmi nikahsız yaşadım. Böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye gittiğimde hastalığım anlaşıldı. Bu andan sonra da hayatım karardı. Babam, kardeşim ve iki amcam hariç ailemden hiç kimse benimle konuşmuyor.

Ayrıca böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı olarak hayatımı sürdürüyorum. Hastanede tanıştığım bir kişi de yakınlık kurarak evlenme vaadiyle beni Düzce'ye götürdü. Bu kişiden de şiddet gördüm. Hasta böbreğime yumruk atarak beni diyalize bağlı hale getirdi. Düzce'ye gidince adres değişikliği nedeniyle engelli maaşım kesildi. Şimdi tekrar İzmir'e geldim. Eylül ayına kadar engelli maaşım yatmayacak. Tek gelir kaynağım maaşım ödenene kadar çaresizim. Bana yardım edilsin. Bayramı evimde geçirmek istiyorum."

Hastalığını öğrenen yakın çevresinin kendisiyle irtibatı kestiğini belirten A.C, iş bulma konusunda da sıkıntı yaşadığını dile getirdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden bir defaya mahsus yardım aldığını, bununla da Basmane'de bir otele yerleştiğini anlatan A.C, elindeki paranın bitmesi durumunda ne yapacağını bilmediğini kaydetti. 

Almanya'da doğup büyüdüğünü ve ileri düzeyde Almanca bildiğini ifade eden A.C, kendisine bu alanda iş verecek hayırseverlerden destek beklediğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber