Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ekim 2016 - 14:18 Yorum: 0

Bayramiç barajı enerji üretecek

Devlet Su İşlerine ait Bayramiç Barajı, 49 yıllığına kiralayan Berrak Su Enerji şirketi tarafından işletilecek.

Bayramiç barajı enerji üretecek

Devlet Su İşlerine ait Bayramiç Barajı, 49 yıllığına kiralayan Berrak Su Enerji şirketi tarafından işletilecek. Bayramiç Barajından yılda 8 bin KW enerji elde edilecek.

Berrak Su Enerji şirketi tarafından işletilecek enerji tesisi ile Bayramiç ilçesinin tükettiği elektrik sarfiyatının yaklaşık 3'de 1'i oranında elektrik üretilecek. Tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte ana enerji hattında arıza olması durumunda ilçeye yeterli enerji bu kaynaktan sağlanacak. Konuyla ilgili bilgi veren yatırımcı firma Berrak Su Enerji Şirketinin Genel Koordinatörü Hakan Kadıoğlu, barajdan yapılan sulama işinde herhangi bir azalma yada aksama olmayacağını ifade etti. Kadıoğlu "Berrak Su Enerji Şirketi 49 yıllığına Bayramiç Barajı Suyundan enerji üretecek. Baraj Suyundan yılda 8 bin KW enerji elde edilecek. Baraj suyundan faydalanan üreticiler her hangi bir sorun yaşamayacak. Elde edilecek enerji baraj sahasına 8 km uzaklıktaki Yeniköy'e kurulan dağıtım merkezine nakledilecek. Baraj sahasından depolama alana enerjiyi aktara hattının yüzde 50 "si tamamlanmış durumda. Sulama sezonunun bitiminin ardından, santral kurulum çalışmaları başlayacak ve Nisan ayında başlayacak sulama sezonu ile birlikte enerji elde edilmeye başlanacak. Sistemin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede enerji kesintisi bir daha yaşanmayacak.Ayrıca Yeniköy'de kurulacak dağıtım merkezi yedi gözlü olup köy hatları ayrılacak ve arıza olan köyde sadece elektrik kesintisi olacak diğer köylerde kesintiye gidilmeyecek. Firmamız baraj suyundan 45 yıl süreyle enerji üretecek" dedi.

Baraj sahasında incelemelerde bulunan DSİ Çanakkale Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Özdemir, DSİ Balıkesir Şube Müdürü Mehmet Necati Ercan, Bayramiç Sulama Birliği Başkanı Salih Aygün, Berrak Su Enerji Şirketi İdari İşler sorumlusu Şahin Fidan ve yatırımcı firma yetkilileri sahada ön inceleme yaptı.

Bayramiç barajı enerji üretecek

Bayramiç barajı enerji üretecek

Bayramiç barajı enerji üretecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber