Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Bayramiç'te "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" projesi

 ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet"...

Bayramiç'te 'Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet' projesi

 

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Sağlık İçin Hareket, Hareket İçin Bisiklet" projesi kapsamında 45 öğrenci bisiklet turu yaptı.

Okul önünde toplanan öğrenciler buradan Kutluoba köyü, Çandır Mesire Yeri ve Ağaçköy güzergahlarına gitti.

Gezi boyunca öğrencilere ilçe jandarma ve jandarma trafik ekipleri rehberlik etti. 

Geziye katılan okul müdürü Nihat Ertürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, artan dünya nüfusuna paralel olarak kullanılan araçların egzoz gazları doğayı kirletmeyi  ve buna paralel olarak ölümcül hastalıklarının arttığını söyledi.

Bu anlamda öğrencilerle birlikte bir proje hazırladıklarını anlatan Ertürk, "İnsan yaşamının önemine dikkat çekmek, öğrencilerimizin kısa sürelide olsa teknoloji ortamından uzaklaşmalarına fırsat yaratmak, doğa ve sporla iç içe yaşamın insan sağlığına olan katkılarının farkına varmalarını sağlayacak bir etkinlik olmasını istedik. Projenin amacı okulumuzda öğretmen ve öğrenci iletişimini sınıf dışında da en üst seviyeye çıkarmak. Öğrenci ve öğretmenler ile birlikte egzersiz yapmalarını sağlamak. Katılımcılar arasında takım ruhunu geliştirmek, bisiklet sporu ile tanıştırarak bunun alışkanlık haline gelmesine vesile olmak, sağlıklı yaşam  becerilerini kazandırmak, hava kirliliğini önlemek, bisiklet kullanımıyla ölüm riskini azaltmak" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber