Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 02 Temmuz 2016 - 09:58 Yorum: 0

Bayramınız kabusa dönüşmesin

Ramazan ayının bitimiyle birlikte 1 aydır dinlenen mideye bir anda yüklenilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, tıka basa yenilen yemeklerin...

Bayramınız kabusa dönüşmesin

Ramazan ayının bitimiyle birlikte 1 aydır dinlenen mideye bir anda yüklenilmemesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, tıka basa yenilen yemeklerin ve tatlıların mide problemlerine davetiye çıkaracağını söyledi.

Türk kültüründe bayram sofralarının çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden uzmanlar, sabah kahvaltısıyla birlikte dur durak bilinmeden yenilen yemek ve tatlıların büyük bir mide problemini de beraberinde getireceğine dikkat çekti. Ramazan Bayramı ile birlikte başlayan yemek yeme serüvenine porsiyonlarla dur denmesi gerektiğinin altını çizen Bursa Özel Hayat Hastanesi hekimlerinden Diyetisyen Dilara Süngü, "İkram edilen veya canınız çektiği her yiyecekten yenebilir. Ama tadına bakacak şekilde yenmesi gerekiyor. Bu şekilde yaptığımız zaman hem kendimiz mutlu olacağız, hem de bir aylık dinlenmenin ardından fazla kilolar almamış olacağız. Bayramlarda karşımıza çıkan en önemli bir başka konu ise tatlı tüketimidir. Gün içerisinde birçok tatlı türü ile karşılaşılacağı için kahvaltı da tatlılardan ve şekerli gıdalardan uzak durmakta fayda var. Akşam yemekleri bayramlar günlerinde biraz geç yapılıyor. Bu yemeği de hafif geçirmek çok çok önemlidir. Çünkü daha sonrasında hareketsiz bir şekilde olduğumuz için yağlanmaya ve mide ağrılarına sebep olabilir. Bayramda tatlıların iştahsızlık yaptığını kesinlikle unutmamamız gerekiyor. Özellikle çocuklarımız için gün içerisinde fazla şeker ve çikolata tüketimi onların akşam yemek yememelerine sebep olabilir" dedi.

Sıvı tüketiminin çok önemli olduğunu ifade eden Süngü, "Sıvı gıdalarda da kafeinsiz olmasına dikkat etmeliyiz. Çay ve kahve tüketimi çok önemlidir. Çünkü bunları fazla tükettiğimizde reflü problemlerini arttırabiliyor. Çayı her susadığınız zaman içtiğiniz de ise, aslında su almamış oluyoruz. Bu da beraberinde böbrek problemlerini getiriyor. En önemli kural ise hareketli olmaktır. Kendimize hedefler koyabiliriz. Yani birbirine yakın olan akraba ziyaretlerine yürüyerek gitmemizde fayda var. Şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber