Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Temmuz 2014 - 16:28 Yorum: 0

Bayramlaşma programı Gazze'nin gölgesinde geçti

Meşale Derneği, bayramlaşma programını yeni binasında gerçekleştirdi.

Bayramlaşma programı Gazze'nin gölgesinde geçti

MALATYA - Meşale Derneği, bayramlaşma programını yeni binasında gerçekleştirdi.

AK Parti Malatya milletvekili Mustafa Şahin, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan, ANESİAD Malatya temsilcileri, İYİLİKDER Malatya temsilcileri, AK Parti il başkan yardımcıları ve çok sayıda dernek üyesinin katıldığı bayramlaşma programı Meşale Derneği’nin yeni binasında gerçekleştirildi.

Sunumunu eğitimci Mehmet Batar’ın yaptığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan’ın selamlama konuşmasının ardından Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir ve Malatya Milletvekili Mustafa Şahin birer konuşma yaptı. Konuşmalara Gazze saldırısı, Suriye’deki katliam, Arakan ve Mısır’daki zulüm damgasını vurdu.

‘Kişinin bayramı günahsız geçirdiği her gündür’

Buruk bir havada geçen programda konuşan Meşale Derneği Başkanı Tamer Çalhan geçen Ramazan ayına atıfta bulunarak, hayır, hasenat ve yardımlarla dolu dolu geçirmeye çalıştıklarını belirterek; “yıl içerisinde bir daha ulaşamayacağımız bir hayır kapısı olan Ramazan’ı geride bıraktık. Yine dernek olarak, yoksul ailelerin kapılarını çaldık, yardımlar götürdük. Her yıl olduğu gibi Araştırma Hastanesi Konukevi’nde hasta ve yakınlarına iftar yemekleri verdik. Bu yıl ayrıca Yeşilyurt Belediyemizin katkılarıyla Devler Hastanesi’nde yatan hasta ve yakınlarına da iftar yemekleri verdik. Yardım komisyonumuz kapı kapı dolaşarak yardım dağıttı. Çevremizde meydana gelen savaş ve katliamlara da duyarsız kalmayarak o bölgelere yardım ulaştırmaya çalıştık. Ve her şeyden önemlisi bu duyarlılığa bu özveriye sahip nesiller yetiştirmek için teşkilatlanmaya, teşkilatımızı güçlendirmeye özen gösterdik. Bu manada yeni bir neslin inşası için çalışmalarımız yeni binamızda hız kazanarak devam edecektir. Binamızın açılışından sonraki hedefimiz yeni bir yurt inşa ederek öğrencilerimizin bu alandaki açıklarını kapatmaya çalışacak mağduriyetleri gidereceğiz. Marufu emrediyor, münkerden nehyediyorsak, zulme karşı durabiliyorsak; insani ve İslami sorumluluğumuzu yerine getirebiliyorsak her günümüz bayram olacaktır. Hz. Ali’nin dediği gibi; ‘Kişinin bayramı günahsız geçirdiği her gündür’ diyor” şeklinde konuştu.

“Sorumluluklarımıza sahip çıkmalıyız”

 “Canlı yayında kadınlarımızın, çocuklarımızın katledilişlerini, parçalanışını maalesef seyrederek bun günleri yaşıyoruz. Adeta HZ. Lut gibi ‘keşke bu günleri görmeseydik’ dediğimiz anlar oluyor. Fakat sonradan kendimize gelip bu günleri, bu belaları, bu musibetleri def etmek için, Allah’ın milyonlarca insan için hidayet nasip ettiği bizlerin aslında çaresiz olmadığımızı, dünyanın neresinde olursa olsun mustazaf, garip, gurabanın dermanı olmak için bu mekânları, bu teşkilatları, bu hareketleri kurduğumuz bilinciyle sorumluluklarımıza sahip çıkmamız gerekir” diyerek altı çizilecek cümlelerle durum tespitinde bulunan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, bu günlerin yeniden dirilme, yeniden silkinme günü olduğunu vurguladı.

 

“İslam ülkeleri bizden çok şey bekliyor”

Aldemir konuşmasının devamında; “Ramazanlar, Bayramlar yenilenme günleridir. Gelin bu günleri vesile kılalım. Müslüman bilinci yeniden ayağa kaldıralım. Bu manada ataletten kurtulmalıyız. İmanın bir imkân olduğunu, bir sorumluluk olduğunu, bir mesuliyet olduğu bilinciyle kendimize gelmemiz gerekiyor. Nasıl ki bir zamanlar her birimiz bir genci bir okul önünde, bir cami önünde, bir çay ocağında yüreğine dokunmanın hazzıyla akşam ederken duyduğumuz şevki yeniden yaşamayı denemeliyiz, aynı heyecanı yaşamalıyız.  Bu iş benden geçti rehavetine kapılarak köşemize çekilme zamanı değildir, bilesiniz. Bu iş bir gurubun işi değildir, hepimizin; inandığını söyleyen herkesin işidir.  Bunun için sorumluluklarımızı iyi bilmeliyiz. Ülkede ve İslam Dünyasında meydana gelen olayları gözlemleyerek kendimize yeniden inanmamız gerekir. Yeniden silkinmemiz; görevlerimizi ve yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz gerekiyor. İslam ülkelerinin bu topraklara duydukları güven ve inanca ne yazık ki bizler sahip değiliz. Bizden çok şeyler bekliyorlar. 

“Gereği gibi örgütlenemediğimiz için bu günleri yaşıyoruz”

 İşte bunun için burada bulunan her birimizin oturduğu yerden kalkarak bu mekânları yeniden toplumun adaletle, merhametle buluşmasına vesile kılması gerekir. Unutmayalım! Dün gereği gibi örgütlenemediğimiz için bu günleri yaşıyoruz. Yamacımızda yaşanan katliamlara müdahale edemeyişimiz bundadır. İnanın zalimlerin cesareti de bundandır. Bu nedenle de geleceğimizin özgürlüğü için örgütlenmemiz lazım” ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, kısa bir selamlama konuşması yaparak yeni yapılan dernek binasının Malatyalılara hayırlı olmasını diledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber