Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mayıs 2017 - 20:03 Yorum: 0

Bayrampaşa’nın genç kaşifleri ödüllerini aldı

Bayrampaşa'da ortaokul ve lisede okuyan genç kaşifler düzenlenen "Ortaokul ve Liseler Arası Bilim ve Teknoloji Yarışması"nda ödüllerine kavuştu.

Bayrampaşa’nın genç kaşifleri ödüllerini aldı

Bayrampaşa'da ortaokul ve lisede okuyan genç kaşifler düzenlenen "Ortaokul ve Liseler Arası Bilim ve Teknoloji Yarışması"nda ödüllerine kavuştu.

Bayrampaşa Belediyesi ilçede bulunan ortaokul ve liselerde bilim ve teknolojiye yeteneği olan gençleri ortaya çıkarmak için "Ortaokul ve Liseler Arası Bilim ve Teknoloji Yarışması" düzenledi. Yarışma sonrası dereceye girenlere Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile ödülleri verildi. Törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Prof. Dr. Orhan İçeli, Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Doç. Dr. Aslan İnan, Doç. Dr. İbrahim Demir, öğretim görevlileri, akademisyenler ve birçok öğrenci katıldı. Protokol konuşmaları ile başlayan tören yarışmaya hazırlanan gençlerin buluşlarını nasıl yaptıklarını anlattıkları kısa video gösterimi ile devam etti. Ardından yarışmada jüri üyelerine ve katılanlara teşekkür plaketi verildi. Yarışmanın sonucunda lise bilgisayar teknoloji dalı, lise bilimsel araştırma dalı, ortaokul bilgisayar teknolojileri dalı, ortaokul bilimsel araştırmalar dalında dereceye girenlere ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. Ödül töreni sonunda yarışmada dereceye giren öğrenciler jüri üyeleri ve öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Bilim merkezimizi nasip olursa 2019 yılına kadar 3 katı büyütüyoruz"

Gençlerin bilim ve teknoloji alanında oldukça başarılı olduğunu belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bayrampaşa Belediyesi olarak ekip arkadaşlarımız ile beraber bilim merkezimizi nasip olursa 2019 yılına kadar 3 katı büyütüyoruz. Şu anda 3 tane proje sınıfımız var, bu sınıfların sayısını 13'e yükseltmeyi hedefliyoruz. Bayrampaşa ilçesinin okullarında bilime yakın olan çocuklarımızı bu proje sınıflarına alacağız. Onların icat ve buluşları ile de geleceğe hazırlık yapacağız. Bizim görevimiz gençleri yetiştirebilmektir, gençlerimiz ürettikleri projeler ile kendilerini ortaya koydular" şeklinde ifadeler kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber