Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Eylül 2014 - 13:08 Yorum: 0

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler:

"Milletvekili sıfatı taşıyan bir hanımın - hanım demeye dilim de varmıyor - askerimize ve polisimize taş atmasını şiddetle telin ediyorum"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler:

SİVAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Milletvekili sıfatı taşıyan bir hanımın - hanım demeye dilim de varmıyor - askerimize ve polisimize taş atmasını şiddetle telin ediyorum" dedi.

Şenliler, BBP Sivas İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ülkenin gündeminin her gün süratle değiştiğini söyledi.

Terör örgütü IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra kurtarılan Musul Başkonsolosu ve personelinin müdahaleyle, pazarlıkla, takasla, operasyonla veya adına ne denirse densin bir şekilde ailelerine, vatanına kavuşmasının herkeste derin bir memnuniyet yaşattığını belirten Şenliler, "Bu memnuniyetten daha önce bir takım ihmal ve kusurların sonucu rehin alınan vatandaşlarımızın ve elçilik mensuplarımızın kurtarılmasının, bir kahramanlık olgusu olarak kamuoyuna sunulmasını, bundan da rant elde edilmesini doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Ülkenin en önemli meselelerinin bölücü terör örgütünün sinsi planları, sığınmacı göç dalgası ve bunun yarattığı toplumsal travmalar olduğunu iddia eden Şenliler, "Ülkemizde 2 milyona yakın sığınmacı bulunmakta. Bunlar ülkemizin bütün şehirlerine kontrolsüz bir şekilde dağılmış, bulundukları birçok yerde birtakım sosyal huzursuzluklara neden olmaktadırlar" dedi.

Özellikle son 2 gündür Şanlıurfa'nın hemen karşısında bulunan Suriye topraklarında terör örgütü IŞİD'in yaptığı saldırılar sonucunda meydana gelen bir çatışma ve insanlık dramı yaşandığını dile getiren Şenliler, şunları kaydetti:

"Komşu ülkenin yüz binleri geçmiş vatandaşı, şu anda sınırımızdadır. Türkiye, bunlara kucak açmıştır, bağrına basmıştır. En üst seviyede insani yardımları yerine getirmek gibi bir durumla karşı karşıyadır. Bunu da isteyerek yapmaktadır ancak görmekteyiz ve ibretle takip etmeyiz ki ülkemizin baş belası bölücü terör örgütünün militanları ve onun birtakım siyasi uzantıları, bu mülteci akınını fırsat bilerek ülkemize, devletimize, milletimizin birlik ve bütünlüğüne karşı kinlerini kusmaktan bir adım daha geri kalmamaktadırlar. Milletvekili sıfatı taşıyan bir hanımın - hanım demeye dilim de varmıyor - eline taş alarak askerimize ve polisimize taş atmasını şiddetle telin ediyorum. Türk ordusunun şerefli subayına karşı 'senin devletin' diye hitap ederek, bu toprakları, bu ülkeyi, bu devleti kendi devleti olarak görmediğini alenen ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nı şiddetle telin ediyorum."

Şenliler, Türkiye'nin komşu ülkelerdeki iç karışıklıklara askeri müdahalede bulunmasını doğru bulmadığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Şenliler, İl Başkanı Mahir Arı'nın yerine göreve gelen Uğur Bulut'a yetki belgesini verdi ve başarılar diledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber