Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 03 Mayıs 2021 - 12:53 Yorum: 0

BBP Genel Başkanı Destici’den ’3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ mesajı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türk Milliyetçiliğinin, Türk siyasetinde yeniden belirleyici olmasının ilk adımı olan bu günün...

BBP Genel Başkanı Destici’den ’3 Mayıs Milliyetçiler Günü’ mesajı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türk Milliyetçiliğinin, Türk siyasetinde yeniden belirleyici olmasının ilk adımı olan bu günün ardından, Türk Milliyetçiliği genişleyip daha büyük topluluklara ulaşırken, kendi içindeki tekamülünü de sürdürdü" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, Türk Milliyetçiler Günü ile ilgili olarak yazılı açıklama yayımladı. Destici, şunları kaydetti:

"Türk Milliyetçileri, her yıl 3 Mayıs tarihini "Türkçülük Günü" olarak kutlarlar. Bu tarihi, her zaman; çeşitli gerekçelerle milli şuurun, Türk kelimesinin ve o kelimenin etrafında şekillenen cumhuriyetin kuruluş felsefesinin unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde; milletimizin, kendine, kimliğine ve istikbaline sahip çıktığı gün olarak hatırlarız. Türk Milliyetçiliğinin, Türk siyasetinde yeniden belirleyici olmasının ilk adımı olan bu günün ardından, Türk Milliyetçiliği genişleyip daha büyük topluluklara ulaşırken, kendi içindeki tekamülünü de sürdürdü. Bizim için, Türk Milliyetçiliğinin ve Türk Milliyetçilerinin bu yolculuktaki en önemli adımlarından biri ise Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun Genel Başkan seçildiği, 1977 Ülkü Ocakları kongresidir. O kongrede Muhsin Yazıcıoğlu, Ülkücü Hareket'in istikametini şu sloganlarla açıklar: "Kavgamız vurguncu düzenedir. Kanımız aksa da zafer İslam'ın. Çağrımız İslam'da dirilişedir. Türk'üz, Türkçüyüz, İslam'ın eriyiz'. Milliyetçilik, emperyalizmin, sömürdüğü topraklarda sömürülenlere dayattığı şekliyle, bir "ırkçılık" ve "geri kalmışlık" değildir. Aksine Türk Milliyetçiliği, Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne, milletimizin "var olma ve kendine sahip çıkma iradesi" ile "emperyalizme karşı en güçlü silahı" olmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yusuf Akçura'dan Hüseyin Nihal Atsız'a, Alparslan Türkeş'ten Muhsin Yazıcıoğlu'na, Türk Milliyetçiliğinin bayrak şahsiyetlerini, sevgiyle, saygıyla, rahmetle anıyor, 3 Mayıs Türkçüler Günü'müzü, başta Doğu Türkistan ve Kırım olmak üzere esaretteki Türk Vatanlarının ve illerinin kurtuluşuna, İsmail Gaspıralı'nın dediği gibi Türk devlet ve toplulukları arasında "Dilde, Fikirde, İş'te birliğin gelişmesine ve milletimizin aydınlık yarınlarına vesile olması dileklerimle kutluyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber