Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 07 Mart 2021 - 12:48 Yorum: 0

BBP Genel Başkanı Destici’den Kadınlar Günü mesajı

Büyük Birlik Partisi (bbp) Genel Başkanı Mustafa Destici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BBP Genel Başkanı Destici’den Kadınlar Günü mesajı

Büyük Birlik Partisi (bbp) Genel Başkanı Mustafa Destici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mesajında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 16 Aralık 1977'de 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını kabul ettiğini hatırlattı. Destici, sözkonusu bu tarihten itibaren insan hakları çerçevesinde ayrımcılık başta olmak üzere kadınların sorunları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada çeşitli etkinlikler ile kutlandığını anımsattı. Destici, ekseriyetle kadın yönelik işlenen suçların engellenememesi konusu ile yüzleşmek için Türk halkı olarak el ele bütün imkanlar kullanılarak çözüm bulunması mecburiyetinde olunduğunu aktararak, "Dünya Kadınlar Günü'nü ülkemizde kadınlara yönelik işlenen suçların engellenememesinden dolayı duyduğumuz üzüntü ve utancın gölgesinde kutluyoruz" dedi.

Destici, "Konunun milletimizin öncelikli meselelerinden biri haline geldiğini, devletin eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet kurumları başta olmak üzere tüm gücüyle hızlı ve kapsamlı bir çalışma yapması zaruretini bu vesileyle tekraren ve önemle ifade etmek istiyorum. Hemen her gün çeşitli vesilelerle karşılaştığımız "kadına şiddet" olaylarının milletimizin vicdanında kanayan bir yara olmasının yanında bahse konu olan suçların engellenmesi bu dönemde halkımızın devletimizden en büyük beklentilerinden biri olarak ayrıca dikkat çekiyor. Kadın, kutsal saydığımız, insanlığın ortak değerlerinin korunması ve yükseltilmesi açısından "anne', "eş" ve "ilk öğretmen" olmaları nedeniyle çok önemli ve değerli bir konumda yer alır" açıklamasında bulundu.

"Şiddet mağduru olan, hayatlarını kaybeden kadınlarımıza, kızlarımıza rahmet diliyorum"

Destici, bir toplumun inanç, ahlak huzur ve gelişmişlik düzeylerinin o toplumda kadına verilen önemle ve değerle doğrudan ilişkili olduğunu belirterek, "Mutlu, huzurlu, güvenli bir ülke ve millet olma yolunda yarınlara hazırlanırken, yarınları planlarken, problemlerimize çözüm ararken göz önünde bulundurmamız gereken en önemli hususlardan biri eğitimde, meslek edinmede, iş hayatında, kamusal alanda, devlette, siyasette ve sosyal alanda ayrımcılıkla mücadele etmek olmalıdır. Şiddet mağduru olan, hayatlarını kaybeden kadınlarımıza, kızlarımıza rahmet diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Destici, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın şiddetle ve ayrımcılıkla mücadelelerinde yanlarında ve destekçileri olduğumuzu inanç ve kararlılıkla tekrar hatırlatıyor, bu hassasiyetleri taşıdığımız sürece yarınlara umutla bakabileceğimiz inancıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlıklı ve aydınlık bir geleceğe vesile olmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber