Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Siyaset 21 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

BBP Genel Genel Başkan Yardımcısı Yanar:

"Türkiye, seçime bugüne kadar olmadığı şekliyle farklı bir gerilim havasında girmektedir. Oysa seçim denildiğinde akla bayram havasında insanların, bayraklarını astığı konvoylarla birbirlerine nispet edercesine ama hiçbir çatışma ortamına girmeksizin seçi

BBP Genel Genel Başkan Yardımcısı Yanar:

ERZURUM (AA) - BBP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, "Türkiye, seçime bugüne kadar olmadığı şekliyle farklı bir gerilim havasında girmektedir. Oysa seçim denildiğinde akla bayram havasında insanların, bayraklarını astığı konvoylarla birbirlerine nispet edercesine ama hiçbir çatışma ortamına girmeksizin seçim yaptığı ortamlar akla gelir" dedi.

Yanar, partisinin Erzurum İl Başkanlığı tarafından, Yıldızkent semtinde bir düğün salonunda gerçekleştirdiği "Aday Adayı Tanıtımı, Katılım ve İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 21 Mart'ın Nevruz Bayramı olduğunu ve bu vesileyle binlerce yıldır süregelen, Orta Asya'dan Anadolu'ya taşan toprağın uyanışı, baharın başlangıcı, bereket ve kardeşlik olarak bilindiğini ve bu anlayış içerisinde bayramı kutladığını söyledi.

Bazıları tarafından, nevruzun bir ayrılık, ayrışma aracı olarak telakki edildiğini, Türkiye'nin muhtelif noktalarında adeta terör estirildiğini öne süren Yanar, bunu yapanları nefretle şiddetle kınadığını ifade etti.

Yanar, "25 Mart rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcılıoğlu'nun, şehadet şerbetini içtiği gün. Çarşamba günü Ankara'da Tacettin Dergahı'nda şehit liderimizi ve beraberinde şehit olan arkadaşlarımızı bir kere daha anmak üzere toplanacağız. Kimse, davanın sahipsiz kalacağı ve unutulacağı hevesine kapılmasın" diye konuştu.

Söz konusu kazayla ilgili siyasi iktidarın, kontrollü ilgisizliği yüzünden davanın, meselenin bir noktaya geldiğini vurgulayan Yanar, helikopterin düştüğü günlerde bölgede oturan köylülerin helikopterin düştüğü yere gittiğini, yaklaşık 1,5 saatlik yolun 45 dakikasını katettikten sonra Kayseri Valisi'nin açıklamasından sonra, köylülerin telefonla uyarılarak, geri dönmelerinin sağlandığını iddia etti.

Yanar, askeri kolluk güçleri tarafından sadece helikopterin düştüğü bölgede arama yapılmasına izin verilmediğini, onun dışında her türlü can güvenliği riski olmasına rağmen arama çalışmalarının engellenmediğini, dördüncü günden sonra o bölgedeki ablukanın kaldırıldığını ve o alanda şehide ulaşıldığını söyledi.

Ülkede seçim döneminin yaşandığına değinen Yanar, şunları kaydetti:

"Türkiye, bir seçim havasına girmiştir. Türkiye, seçime bugüne kadar olmadığı şekliyle farklı bir gerilim havasına girmektedir. Oysa seçim denildiğinde akla bayram havasında insanların bayraklarını astığı, konvoylarla birbirlerine nispet edercesine ama hiçbir çatışma ortamına girmeksizin seçim yaptığı ortamlar akla gelir. Bugün maalesef Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, böyle bir seçim atmosferinin olmayacağı konusunda ciddi işaretler veriyor. Türkiye son yüz yılın en kötü günlerini yaşıyor. Hem ahlaki yozlaşma hem de iç güvenlik ve dış güvenlik noktasında Türkiye'nin geldiği nokta garabetle ifade edilecek bir nokta."

Yanar, milletin değerler yozlaşmasının içine itildiğini öne sürdü.

Konuşmaların ardından, partiye katılan 25 kişiye rozet takıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber