Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 01 Ağustos 2014 - 17:41 Yorum: 0

BBP Van İl Başkanı Muçir istifa etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Van'da düzenlediği mitingde kürsüye çıkarak vatandaşları selamlayan Büyük Birlik Partisi Van İl Başkanı Muçir, 3 yıldan bu yana yürüttüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

BBP Van İl Başkanı Muçir istifa etti

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'da düzenlediği mitingde Başbakan Erdoğan ile kürsüye çıkarak vatandaşları selamlayan Büyük Birlik Partisi (BBP) Van İl Başkanı Emin Muçir, 3 yıldan beri yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Muçir, iş yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar'ın 'il başkanımız değil' şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

1995 yılından beri BBP il ve merkez ilçe teşkilatlarında muhtelif kademelerde vazife yaptığını, 3 yıldan beri il başkanlığı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği vazifesini sürdürdüğünü belirten Muçir, umumi merkezleri yönünden adına gönderilen genelge ve yazışmaları da göstererek umumi başkan ve umumi başkan yardımcılarının açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı seçimi süresince BBP Genel Merkezi'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğini açıklamasının parti tabanında büyük bir rahatsızlık yarattığını vurgulayan Muçir, şöyle konuştu:

'Bu hastalığı hissedenlerden birisi de Van il teşkilatı olmuştur. Bugüne kadar herzaman ulus iradesinin beraberinde yer piyasa BBP'nin politikasına, dik duruşuna karşıt olarak, dışarıdan dayatılan, halkın tanımadığı, Türk Milletine hiç bir hizmeti olmayan, İstiklal Marşı'nı bile doğru okuyamayan bir adaya destek olmamız olası değildir. 80 yıldır mukaddesatımıza, ulusal manevi değerlerimize yabancı olan, mabetlerimizi ahıra çeviren, Kur'an kurslarını kapatan CHP zihniyetiyle tıpkı karede görünmekten utanç duymaktayız.'

Muçir, Başbakan Erdoğan ile beraber halkı selamlamasının ardından BBP Genel Başkanı Destici ve Genel Başkan Yardımcısı Yanar yönünden şahsına yönelik iftira ve hakaret içeren açıklamaları kınadığını belirterek, umumi merkez yönünden Haşim Yanar'ın kendisine Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi amacıyla genelge gönderdiğini anımsattı.

22 yıllık devinim boyunca şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu liderliğindeki 17 yıllık çağda herzaman dik durduklarını ve doğruları söylediklerini kaydeden Muçir, sözlerini şöyle tamamladı:

'Genel başkan mahalli seçimlerde başarısız olduğumuz için görevden alındığımı söylüyor. Bende soruyorum. Sen Sivas'ı kaybettin. 21 belediyesi bulunan BBP'yi 5 belediyeye düşürdün. Şimdi başarısız olan kim? Siyaset hayatım boyunca herkesten saygı gördüm lakin son yıllarda kendimizi anlatamayacak bir hale geldik. Böyle giderse bu harekette kimsenin kalmayacağını üzülerek görüyoruz. Düne kadar gururla, şerefle taşıdığım BBP Van İl Başkanlığı vazifesini bu günden itibaren umumi merkezin yalan ve iftira dolu açıklamalarından ötürü bıraktığımı kamuoyuna duyuruyorum.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber