Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 20 Temmuz 2014 - 15:38 Yorum: 0

BBP''de "İhsanoğlu" tartışması

BBP Genel Başkanı Destici, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu destekleme kararının partimizin tüm karar organlarının özgür iradesiyle alındığını söyledi.

BBP''de 'İhsanoğlu' tartışması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını, partisinin bütün karar organlarıyla yapılan istişare sonucunda verdiklerini belirterek, 'Bu bizim demokratik tercihimizdir. Bu kararımızla asla bir siyasi partinin yanında, bir cephenin beraberinde değiliz. Nasıl biz başkalarının demokratik tavrına saygı duyuyorsak, herkezin de BBP'nin tercihine ve tavrına saygı duyma bu gibi bir zorunluluğu vardır' dedi.

Destici, parti umumi merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerinin açıklanmasının ardından BBP içinde yaşananlara değindi. 

Cumhurbaşkanının kamu sebebi ile seçilmesini başından bu güne desteklediklerini söyleyen Destici, sırf Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin değil, seçime eklenen bütün siyasi partilerin namzet gösterme hakkı olması gerektiğini belirtti. 

Yasal düzenlemeyle önlerinin kesildiğini ve namzet gösteremediklerini anlatım eden Destici, Selahattin Demirtaş dışındaki iki adayla ilgili görüşlerini almak üzere partinin bütün yetkili kurullarını toplantıya çağırdıklarını anlattı. 

Partinin Kurucular Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve bütün il başkanlarıyla ayrı ayrı görüştüklerini, toplantılar yaptıklarını kaydeden Destici, istişareler sonucunda cumhurbaşkanı adayı ile ilgili ilkelerini belirlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı adayları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kendilerinden istedikleri randevu üzerine iki adayla da görüştüklerini hatırlatan Destici, 'Her ikisine de taleplerimizi söyledik, aldığımız cevapları istişare kurullarımıza yine anlattık, umumi istişare yaptık, görüşlerini aldık' dedi.  

Bütün kurulları işlettik

Karar alma aşamasında bütün kurulları işlettiklerini ve demokratik bir tercih şekilde kararlarını kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Destici, şöyle devam etti:

'Bu bizim demokratik tercihimizdir. Bu kararımızla asla bir siyasi partinin yanında, bir cephenin beraberinde değiliz. Nasıl biz başkalarının demokratik tavrına saygı duyuyorsak, herkezin de BBP'nin tercihine ve tavrına saygı duyma bu gibi bir zorunluluğu vardır. Karar partimizin bütün karar organlarının hür iradesiyle alınmıştır. Bu karardan sonra partimize ve hareketimize karşı bilhassa iktidar partisi sebebi ile açık bir kumpas ve operasyon başlatılmıştır. BBP'yi Türk siyasetinden yoktur etmeye çalışanlar bunu başaramayınca, kendilerine katılma teklifinde bulunmuşlardır. Bunda da başarılı olamayınca ve seçim sürecinde bekledikleri destek de karşılık bulmayınca hücum durumuna dönüşmüştür.'

Yazıcıoğlu'nun sözleri

BBP Lideri Destici, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, bir toplantıda söylediği, 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan asla bu düşüncesiyle cumhurbaşkanı olamaz' sözlerini okudu. 

Siyasette üsluba her zaman dikkat ettiğini dile getiren Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayı ile alakalı kararlarını kamuoyuyla paylaştıktan sonra yaptığı açıklamaları eleştirdi. Destici, şunları söyledi:

'Bu kararla hiçbir siyasi partinin beraberinde değiliz. Başbakanın adaylığını tercih edenlere de saygı duyuyuruz. Kurullarımızda aldığımız bu kararı itibarsızlaştırma ve tesirsiz bir hale getirmek için tabi ki içimizden birtakım kişilere, bizzat iktidar partisi sebebi ile yürütülen bir operasyonla el atılmıştır, kumpas kurulmuştur. Birinci hedef bu kararı etkisizleştirmek, sonra partiyi bölmektir. Bunu bütün dava arkadaşlarımın bilmesi lazım. Büyük kurultayda beklentileri karşılanmayan, istedikleri görevlere gelemeyen bazı arkadaşlar nefislerine yenilerek bu sürece alet olmuşlardır. Alperen Ocakları üstünden tıpkı biçimde kararı tesirsiz bir hale getirmek için çalışma başlamıştır. Kimler irtibatta bunların hepsini biliyoruz, hepsinden haberimiz var. Zamanı gelince ifşa edeceğiz. Kurulan tezgahın parçası olmayacağız.'

Partililerinin oyuna gelmemesini arzulayan Destici, kararlarından dönmeyeceklerini söyledi.

Destici'nin açıklamalarının ardından, il başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklenmesini öngören kararını okuttu.

Destici, kararı eleştiren partililerle ilgili disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceğine dair sorular üzerine, konuyu bugün yapacakları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında ele alacaklarını bildirdi.

Toplantıda, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Başbakan Erdoğan ile alakalı sözlerinin videosu da katılımcılara izlettirildi. 

Muhabir: Aylin Sırıklı

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber