Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 27 Ağustos 2014 - 12:23 Yorum: 0

BDT, perdelerini "Hastalık Hastası" oyunuyla açacak

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 2014-2015 sezonunda ilk olarak "Hastalık Hastası" adlı oyunu sahneleyecek.BDT Sanat Yönetmeni ve Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda...

BDT, perdelerini 'Hastalık Hastası' oyunuyla açacak

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 2014-2015 sezonunda ilk olarak "Hastalık Hastası" adlı oyunu sahneleyecek.

BDT Sanat Yönetmeni ve Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda düzenlediği basın toplantısında, geçen sezon 24 oyun, 300'ü aşkın temsil ve bir festivalde yüzde 90 dolulukla 73 bin biletli seyirciye ulaştıklarını söyledi.

Tiyatronun devamlılık gerektiren bir sanat olduğunu, alkışların o gecelik ve sezonluk olduğunu belirten Bayraktutan, sahnenin boş kalmayacağını, yeni dönemde oyun, seyirci ve doluluk oranlarıyla geçen sezonun üzerine çıkmayı hedeflediklerini anlattı.

Kentin köklü sanat ve tiyatro anlayışına uyumlu, becerikli, usta yönetmen, oyuncu, teknik ekip ve memur kadrosuna sahip olduklarını dile getiren Bayraktutan, sezonu Fransız yazar Moliere'in Hastalık Hastası oyunuyla açacaklarını bildirdi. Bayraktutan, bu oyunun yönetmenliğini, uzun yıllardır Türkiye'de yaşayan İngiliz asıllı Avustralyalı tiyatro yönetmeni ve eğitmeni Malcolm Keith Kay'in yapacağını aktardı.

Bayraktutan, sezonun ikinci yapıtının Ali Düşenkalkar'ın sahneleyeceği Sadık Şendil'in "Kanlı Nigar" adlı eseri olduğu bilgisini vererek, ayrıca Adalet Ağaoğlu'nun "Kozalar" oyununun da sunulacağını ifade etti.

Geçen sezon sahnelenen "Martı", "Pygmalion", "Aşk 1 Şey Değildir", "Karı-Koca Arasında Ufak Cinayetler", "Rahvan Giden Atlar" ve "Tek Kişilik Yaşamlar" oyunlarının da sanatseverlerle buluşturulmaya devam edeceğini vurgulayan Bayraktutan, çocuklara yönelik "Sırça Köşk", "Çizmeli Kedi" ve "Kaçaklar" eserlerinin de bulunduğunu belirtti.

"Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali"nin ikincisini gelecek yıl mart ayında düzenleyeceklerine değinen Bayraktutan, "Devlet Tiyatrosunun diğer sahnelerinden konuk oyunlarımız olacak. Biz de konuk olacağız turnelerimizle Anadolu'nun dört bir yanına gideceğiz. Çok heyecanlıyız. Perdelerin açılmasını bizim gibi heyecanla bekleyen sanatseverlere birkaç keyifli saat yaşatabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Bayraktutan, bir gazetecinin, "Geçen sezonki 73 bin biletli seyirci sayısını yeterli buluyor musunuz?" sorusuna, "Elbette yeterli değil ama doluluk sıkıntısı yaşamadık. Salonumuz 60 kişilik. Pek çok oyunumuzda biletler haftalar öncesinden tükendi" yanıtını verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber