Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:17 Kontrolden çıkan otomobil duvara çarpıp yola savruldu: 1 ağır yaralı05:17 Kontrolden çıkan otomobil duvara çarpıp yola savruldu: 1 ağır yaralı03:32 İngiltere’de okul otobüsü devrildi: 1 ölü, 2’si ağır 21 yaralı03:30 Muş’ta silahlı ve sopalı kavga kamerada: Polis havaya ateş açtı03:15 BM Genel Sekreteri Guterres: "Kıbrıs’ta adım adım güven inşa ediyoruz"03:15 BM Genel Sekreteri Guterres: "Kıbrıs’ta adım adım güven inşa ediyoruz"01:49 Sinop’ta 8. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası başladı01:38 "Tapulu arsam" diye yolu beton duvar ile kapatınca mahalleli isyan etti01:05 Devlet memurlarına yarı zamanlı çalışma hakkı Resmi Gazete’de01:05 Devlet memurlarına yarı zamanlı çalışma hakkı Resmi Gazete’de01:02 Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail’in Suriye’ye...01:02 Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail’in Suriye’ye...00:36 Piknik alanında ağacın dalı vatandaşların üzerine devrildi: 11 yaralı00:19 Denize atlayarak başını kuma çarpan genç hayatını kaybetti00:13 Samanlıkta çıkan yangın 3 eve sıçradı00:12 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bruce: "ABD, İsrail’in Suriye’ye düzenlediğ...23:58 Hazırlık maçı: Fenerbahçe: 2 - Portimonense: 123:57 Küçükçekmece’de bir genç evinde ölü bulundu23:41 Van’da üç araç çarpıştı: 5 yaralı23:32 İsrail Süveyda’nın çevresine hava saldırısı düzenledi
Yerel 12 Eylül 2019 - 00:49 Yorum: 0

Bebeğin Acıktığı Nasıl Anlaşılır?

İlk annelik deneyiminizde eğer bebek giyim ve bakımı oldukça sırlarla ve sorularla dolu bir sürecin başlangıcı. Bu sorulardan biri de, ‘bebeğin acıktığını nasıl anlarım?’ sorusu.

Bebeğin Acıktığı Nasıl Anlaşılır?

İlk annelik deneyiminizde eğer bebek giyim ve bakımı oldukça sırlarla ve sorularla dolu bir sürecin başlangıcı. Bu sorulardan biri de, ‘bebeğin acıktığını nasıl anlarım?’ sorusu. Acaba bebeğim doydu mu? Acaba bebeğim acıktı mı? Acaba bebek aç olduğu için mi ağladı? Gibi sorular gün içerisinde evde dolanıp durur. Peki, bebeklerin aç olup olmadıklarını nasıl anlarız? Bunun bir formülü var mıdır?

Bebekler konuşamadıkları için açlıklarını annelerine birtakım işaretlerle anlatmaya çalışırlar genelde. Daha doğrusu bunu tamamen içgüdüleri ile yaparlar. Anneler de bebeklerin bu işaretlerine başlangıçta tıpkı bebekleri gibi annelik içgüdüleri ile cevap veririler. Bu tamamen anne ile bebek arasındaki görünmez bir bağdır. Ancak zamanla anneler bebeklerini tanıdıkça işler daha kolay bir hâl alır ve uzay zaman düzlemini büken bu sorular da azalmaya başlar? Çünkü artık bebek bakımında tecrübe edinilmiş, internet deyimiyle seviye / levelatlanmıştır. Peki, bebek aç olduğunu hangi işaretlerle gösterir yani bebeğin aç olduğunu gösteren işaretler nelerdir?

Şimdi isterseniz bu işaretlere şöyle bir bakalım: bebekler acıkınca uykusundan uyanırlar, kollarını ve bacaklarını hızlıca hareket ettirirler, parmaklarını ve ellerini ağızlarına sokarlar, dudaklarını emip eğer annenin kucağında ise annenin göğsüne doğru dönmeye çalışırlar, küçük küçük değişik sesler çıkarıp iç çekerler ve tüm bunlarla beraber yüz ifadelerini derin bir huzursuzluk kaplar… Bir diğer işaret ise tabii ki bebeğin ağlamalarıdır. Ancak bebeğin her ağlamasını acıktığına yormamak gerekir. Çünkü ağlamak açlığın ilk belirtisi değildir. Bebek önce bu işaretleri yapar bunlara rağmen anneden cevap alamamışsa ağlamaya başlar. Ağlamak bebeklerde büyük bir enerji kaybına neden olur ve bebek ağladıktan sonra enerjisi bittiği için emme taraftarı değildir. Siz ilgili bir ebeveyn olarak bebeği özellikle uyanıkken beslemeye özen göstermelisiniz. Haydi, size annelik konusunda tecrübeli olarak güzel bir tüyo daha vereyim. Mutlaka bebeğinizin beslenme düzenini anlayabileceğiz bir günlük tutun. Gün gün tuttuğunuz bu notlar bebeğinizin neden ağladığını ya da ne zaman acıktığını anlamanıza yardımcı bir rehber olacaktır.

Bebekleri Güneşe Çıkarmak ve Bebekleri Güneşin Zararlı Etkilerinden Korumak

Vücudumuzda özellikle deride, saçlarda, göz zarlarında melanin denilen koyu renkli bir pigment bulunur. Bu pigmentin görevi tene koyu rengini vermektir. Ayrıca cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu etkisi vardır. Herhangi bir rahatsızlığı olmayan yetişkin bireylerde melanin pigmenti yeteri kadar bulunur ancak bebek cildinde yetişkinlere kıyasla çok daha az miktardadır. Yazı her ne kadar geri de bırakmaya başlasak da hala güneşin yakıcı etkisini biz büyükler bile hissediyoruz. Peki, bebekleri güneşe çıkarırken güneşin zararlı etkilerine karşı onları nasıl korumalıyız? Öncelikle bebeği güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşe çıkarmamalıyız. Ardından ise güneşe uygun bebek kıyafetleri giydirmeliyiz. Yani onu sıcaktan terletmeyecek kalitede ince, pamuklu ve açık renkli bebek kıyafetleri olmalı bu. Bebeği hem serin tutacak hem de güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmasını engelleyecektir. Böylece bebeğiniz seyahatini daha rahat ve mutlu gerçekleştirecektir. Bebeği dışarı çıkarırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri ise güneş kremleri…

Bu bebek güneş kremleri, bebeği hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan (altını çizmekte fayda var) içerisinde parfüm, parapen, fitalat ve fenoksietanol ve benzeri gibi kimyasal madde barındırmayan doğal kökenli içeriklere sahip ürünler olmalıdır. Ayrıca bunlar bebeği güneşe çıkarmadan 15-20 dakika önce uygulanmalı ve bir süre beklenmelidir. Çünkü bebeklerin ciltleri çok narin ve naziktir. Hatta mümkünse güneş ürünlerini tercih etmeden önce doktor ile istişare edilmeli, alınacak ürünün bebeğin cildine uygunluğu doktor gözetiminde kararlaştırılmalıdır. Bu tavsiyelere uyulduğu takdirde sorunsuz ve mutlu bir gezinti sizi bekliyor. Unutmayın bir bebeğiniz varsa ve o ne kadar mutluysa o zaman siz de o kadar mutlu oluyorsunuz. Çünkü ağlamaya başlaması demek eve geri dönüş demektir?

Güzel bir güneş gezintisi sonrası eve dönüldüğünde ise bebeğe ılık bir duş aldırılmalı. Bu bebeğin cildinin ferahlamasını sağlayacaktır ve ardından güneş sonrası nemlendiriciler pek tabii ki tercih edilebilir.

ETİKETLER: bebek giyim
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber