Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 01 Aralık 2015 - 08:31 Yorum: 0

Bebek Büyütürken Tasarruf Etmenin 3 Yolu

Elinize geçen parayı hayatınız boyunca doğru ve düzenli bir şekilde harcamalısınız.

Bebek Büyütürken Tasarruf Etmenin 3 Yolu

Elinize geçen parayı hayatınız boyunca doğru ve düzenli bir şekilde harcamalısınız. Yani belli bir bütçe planınız olmalı, tasarruf etmeli, birikim sahibi olmalı ve yatırımlar yapmalısınız. Bunun sürekli bilincinde olabiliriz. Buna rağmen hayatta karşılaştığımız bazı durumlar sonrasında bu planlarımızı bozarız ve yeniden düzenlemekte de zorluk çekebiliriz. İşte bebek sahibi olmak, tasarruf planınızda değişikliklere neden olan konulardan birisidir.

Bebek sahibi olduğunuz zaman da tasarruf edebilirsiniz. Eğer para yönetimi konusun bilinçli bir insanız bu konuda zaten başarılı bir şekilde, yeni planınızı uygulamaya başlayacaksınız. Ama ilk defa tasarruf yoluna gidecek olan kişiler için bu süreç zorlu olabilir. İmkansız olmadığını ve hayatınıza güzel bir neşe getiren bebeğinizi büyütürken bile tasarruf edebileceğinizi bilmelisiniz.

İlk defa bebek sahibi olan aileler, alışveriş konusu biraz abartabilir ve bu nedenle de sorunlar yaşabilirler. Bebeğiniz büyürken, ihtiyaçlarının da büyüyeceğini bilmeli ve tasarruf planınızı buna göre yapmalısınız. Geleceği düşünerek ona daha iyi bir yaşam sunabilmek için bir tasarruf planı uygulamalı ve birikimlerinizi değerlendirmelisiniz.

İşte bebek büyütürken tasarruf etmenin 3 yolu sizlerle:

1Bebek Kıyafetleri

Bebek KıyafetleriBelki de anne – babanın en çok harcama yaptığı nokta burasıdır. Birbirinden sevimli kıyafetler almak neredeyse engellenemez. Aynı zamanda bu kıyafetlerin sağlığa zararlı olmaması da gerekiyor. Bu nedenle bebek kıyafetlerinin en iyileri alınmak istenir. Buna rağmen bebeğiniz 1 yaşına girene kadar oldukça hızlı bir büyüme dönemi geçireceği için belki geçen hafta aldığınız tulumu, bugün giyemiyor olur. Oysaki siz o tulumu çok beğenmiş ve bir dünya para vermiştiniz. İşte kıyafet konusunda dikkat etmeniz gereken ilk şey kendi tutkularınızı engellemektir.

Bebeğinize kıyafet alırken tutkularınızdan önce ihtiyaçlarınız çerçevesinde almanızı öneririm. Aynı zamanda yakın akrabalarınızın büyümüş bebeklerinin kıyafetlerini de alabilirsiniz. Günümüzde bu dayanışma içine pek girilmese bile eskiden yakın akrabalarla kıyafet konusunda bir dayanışma söz konusuydu. Şimdilerde de tasarruf etmek için yakın bir tanıdığınızın bebek kıyafetlerini kullanabilirsiniz.

2Bebek Bezi

Bebek Beziİşte hemen herkesin takıldığı nokta burasıdır. Paramızı resmen çöpe atarız ve bunu uzunca bir süre devam ettiririz. Kullan – at bebek bezlerinin kullanımıyla birlikte bebek büyütme aşamasında yeni bir masrafla karşılaşıldı. Eskiden bebek bezleri, kumaştandır ve değiştirilen bezler yıkanıp, kaynatılıp, tamamen temiz hale gelene kadar uğraşılırdı. Ama en azından paranızı sokağa atmıyordunuz. Ayrıca kumaş bezle büyüyen bebeklerin daha çok tuvalet alışkanlığı kazandığı biliniyor. Hazır bez kullanımında ise bu süre uzuyor ve daha uzun süre bebek bezi almış oluyorsunuz.

Bebek bezi alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta en pahalı olan ürünün en kaliteli olduğu ve bebeğinizi koruduğu düşüncesinden uzaklaşmaktır. Daha öncede belirttiğimiz gibi en pahalı en iyi ürün değildir. Küçük paketler halinde, kendi bebeğiniz için en iyi markayı bulabilirsiniz. Aynı zamanda yeni çıkan bir markanın ürününü küçük paket alarak denemek en mantıklısıdır. Bu sayede sevmediğiniz ürünü israf etmemiş olursunuz. Eğer beğendiyseniz, ekonomik büyük boy paketlere geçmeniz gerekiyor.

Bez satın alırken, alternatif paketlerdeki 1 bezin fiyatını hesap ederek kararınızı belirleyebilirsiniz. Ayrıca gece uykuları düzene giren bebeğiniz için gece performansı yüksek bezlerden kullanabilirsiniz. Bu konuda dengeyi sağlamak için de gündüz için daha hesaplı, gece için daha kaliteli bir marka seçebilirsiniz.

3Oyuncak ve Araç – Gereçler

Oyuncak ve Araç – GereçlerBebeğinizin sağlığını kontrol altında tutabilmek ve ona her koşulda en iyi şekilde bakabilmek için birçok araç – gereç alırız. Tabi bu araç – gereçler anneler için kolaylık unsuru olabiliyor. Henüz bebeğiniz dünyaya gelmeden satın aldığınız birçok ürün aslında gereksiz görülerek kullanılmaz. Stebilizatörler, göğüs pedleri, bebeğin konforunu bozacak süs eşyaları gibi birçok gereksiz ürün satın alırız. Boşuna harcama yapmış olursunuz ve paranız da boşa gider. Amacımız tasarruf yapmak olduğu için kesinlikle ihtiyacımız olmayan bir ürünü almamamız gerekiyor. Bu nedenle ihtiyaçlarınızı belirleyin, araştırmasını yapın ve buna göre satın alın.

Bebek mobilyası, ana kucağı, araba koltuğu, bebek arabası gibi ürünler içinde ciddi ödemeler yaparız. Oysaki bu ürünlerin sıfırını almak yerine, ikinci el alabilirsiniz. Bir bebeğin eskitemeyeceği, sadece artık büyüdüğü için kullanamadığı bu ürünleri, gönül rahatlığıyla ikinci el olarak alabilirsiniz.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber