Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Ağustos 2017 - 15:08 Yorum: 0

BEBKA 2017 Yılı Teknik Destek Programını başlattı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bölgesel kalkınma için önem arz eden, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak çalışmalar için ve kar...

BEBKA 2017 Yılı Teknik Destek Programını başlattı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bölgesel kalkınma için önem arz eden, bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak çalışmalar için ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik Teknik Destek Programını başlattı.

BEBKA Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre; kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların uzman/danışman desteği sağlamaya yönelik, proje başına azami 15 bin TL destek sağlanacağı belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kurum/kuruluşların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağı uzman/danışman desteği sağlamaya yönelik olarak proje başına azami 15 bin TL olmak üzere toplam 300 bin TL bütçeli Teknik Destek Programında; kurum ve kuruluşların kapasitelerinin artırılması amacıyla ar-ge ve yenilikçilik, işgücü, üretim ve enerji verimliliği, gıda güvenliği, endüstriyel tasarım, faydalı model, patent ve markalaşma, kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve geliştirilmesi, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji kullanımını teşvik için bu alandaki mevzuata yönelik yaygınlaştırma ve bilinçlendirmenin artırılması, özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitelerinin ve toplumsal hayata katılımlarının artırılması, öncelikle eğitim ve sağlık hizmeti sağlayan kurumların insan kaynağı kapasitesinin ve hizmet kalitesinin artırılması, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması, beşeri sermayenin ve sosyal yaşamın geliştirilmesi; tarım, turizm ve yenilenebilir enerji alanında sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesi öncelikli konular olarak belirlendi."

Ayrıca Teknik Destek Programı'nda proje başına 15 bin TL'ye kadar destek sağlanacağı, ancak başvuru sahibine doğrudan bir ödeme yapılmayıp, talep edilen teknik desteğin ajans tarafından veya hizmet alımı yoluyla sağlanacağı belirtildi. Bu programa, yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler ve kooperatifler ile yukarıda sayılan kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvurabilecek.

Öte yandan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Teknik Destek Programının sadece 2017 yılı Eylül-Ekim ayları içerisinde açık kalacağı ve başvuruların Eylül ayında başlayacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber