Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 17 Ocak 2018 - 13:08 Yorum: 0

BEBKA 2018 yılı Mali Destek Programı lansman toplantısı

Vali Özdemir Çakacak, BEBKA tarafından Eskişehir'de 27,5 milyon TL ile 102 projenin desteklediğini ifade ederek, "Bu desteği artırmak istiyorsak daha fazla...

BEBKA 2018 yılı Mali Destek Programı lansman toplantısı

Vali Özdemir Çakacak, BEBKA tarafından Eskişehir'de 27,5 milyon TL ile 102 projenin desteklediğini ifade ederek, "Bu desteği artırmak istiyorsak daha fazla proje hazırlayıp sunmak gerekiyor" dedi.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2018 yılı Mali Destek Programı lansman toplantısı Eskişehir'de yapıldı. Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleşen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ajansın 2010-2017 yılları arasında bölge ve Eskişehir'e vermiş olduğu destekten bahsetti. Gerim 2018 yılı Mali Destek Programının 3 ana başlıkta toplandığını ifade ederek, "Sektörel rekabetçiliğin artırılması, endüstriyel simbiyoz ve kırsalda kalkınma olmak üzere üç ana başlıkta destek programlarımızı belirledik. Bu yıl içerisinde 16 milyon hibe verilecek" diye konuştu.

27,5 milyonluk destek

Daha sonra söz alan Vali Özdemir Çakacak BEBKA'nın faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana Bursa- Eskişehir- Bilecik bölgesinin gelişmesine yön verecek amaç ve önceliklerinin belirlenmesinde stratejik rol üstlendiği ifade etti. Çakacak sözlerini şu şekilde sürdürdü: "BEBKA tarafından bölgede 2010-2017 yılları arasında turizm, sanayi, çevre, kırsal kalkınma konuları başta olmak üzere 16 ayrı başlıkta destek verildi. Toplamda 294 projeye 82,6 milyon TL destek verilmiş olup eş finansman ile birlikte 135 milyon TL'lik yatırım hayata geçirildi. Aynı dönemde Eskişehir'de halen devam eden 102 proje olup toplam destek tutarı 27,5 milyon TL olacaktır. Eskişehir ilinde verilen desteklerde turizm, sanayi, kırsal kalkınma, Ar-Ge ve çevresel projeler ön plana çıkıyor. Ayrıca güdümlü projeler desteği ile bazı projeler hayata geçirilmiştir. Güdümlü Proje Desteği kapsamında başlatılan 2018 yılında tamamlanması beklenen Eskişehir Kongre ve Fuar Merkezi Projesi şehrimiz için önemli bir projedir."

16 milyon hibe verilecek

2018 yılında 16 milyon TL hibe verileceğini söyleyen Çakacak, "2018 yılı mali destek programları kapsamında kar amacı güden ile kar amacı gütmeyen kuruluşlara 16 milyon TL hibe verileceğini belirtmek isterim. Bu bütçenin 8 milyon TL'lik bölümü sektörel rekabetçiliğin artırılması için havacılık, savuma sanayi, raylı sistemler, teknik tekstil, kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapılarında, katma değer artırılması ithalat bağımlılığının azaltılması amaçlanarak verilecektir. Bütçenin 3 milyon TL'lik kısmı ise endüstriyel simbiyoz programında kullanılacaktır. Kalan 5 milyon TL'lik bütçe ise kırsalda ekonomik kalkınma programlarında kullanılacak. Amacımız kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğini güçlendirmek" diye konuştu.

Çakacak, yatırımdan daha çok yararlanılması için proje üretilmesi gerektiğini ifade ederek, "Başta da belirttiğim gibi Eskişehir'de 102 proje desteklenerek 27,5 milyon TL destek sağlandı. Bu desteği artırmak istiyorsak daha fazla proje hazırlayıp sunmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2018 yılı mali destek programı hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

BEBKA 2018 yılı Mali Destek Programı lansman toplantısı

BEBKA 2018 yılı Mali Destek Programı lansman toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber