Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 17:38 Yorum: 0

BEBKA’dan teknoloji tabanlı firmalara “TechUP” desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisleri (ARİNKOM VE ETTOM)...

BEBKA’dan teknoloji tabanlı firmalara “TechUP” desteği

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisleri (ARİNKOM VE ETTOM) ile birlikte yürüteceği "Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı-TechUP" açılış toplantısı, Anemon Otel'de gerçekleştirildi.

Açılışa, Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Odunpazarı Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir'in yanı sıra çok sayıda kamu kurumu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Teknoloji çağında, teknoloji ve sanayinin birbirinden ayrılamayan iki unsur haline geldiğini dile getiren Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Çelik, Eskişehir'in TEI, TÜLOMSAŞ gibi ileri teknoloji gerektiren ürünleri üreten şirketleri ile dünyaya ihracat yapan şehirlerden biri olduğunu belirtti. Eskişehir'in, Türkiye'nin üretimde önemli ilklerine sahip olduğunun altını çizen Vali Çelik, "Eskişehir, Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) ile bir ilke daha imza atıyor ve ülkemize tüm dünyada büyük bir saygınlık kazandıracak. Bu vesileyle başta Anadolu Üniversitemiz olmak üzere herkesi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Teknoloji odaklı eğitimin öne çıkarılıp, katma değeri yüksek ürünlerin sunulmasının ülke ekonomisi için önemini vurgulayan Vali Azmi Çelik, "Hep birlikte geleceği daha güzel bir hale getirmeye çalışıyoruz, Eskişehir'in büyük bir potansiyeli var ve hep birlikte bu potansiyeli gerçekleştireceğiz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

"Girişimcilik ekosisteminin altyapısı kuruldu"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise sözlerine Türkiye'nin dünya ekonomileri arasında daha bir yere gelebilmesi için çok daha yoğun bir ARGE faaliyeti yürütmesinin zorunlu olduğunu belirterek başladı. "Bu hedefe ulaşmamız, ancak yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatını arttırmak ile mümkün olacaktır. Bunun yolu da üniversitelerimizin ürettiği bilginin katma değere dönüşmesinden geçer." diyen Rektör Prof. Dr. Gündoğan, bilginin katma değere dönüşümünde de girişimciliğin önemine dikkat çekti.

Anadolu Üniversitesi olarak Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, "ARİNKOM TTO, ANATEK, ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi, Anadolu TEKMER Kuluçka Merkezi, Teknopark ve Girişimcilik Eğitim ve Araştırma Birimi ile birlikte üniversitemizde girişimcilik ekosisteminin altyapısını kurmuş bulunmaktayız." dedi.

Tüm bu çalışmaların sonucunda, dünya çapında büyüklüğe sahip bir teknoloji firması çıkarma hedefine emin adımlarla yüründüğünün altını çizen Rektör Prof. Dr. Gündoğan, Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı - TechUP'ın başarıyla tamamlanmasını temennilerini belirterek konuşmasını noktaladı.

"AB ülkelerine yetişmemiz gerekiyor"

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, "TechUP" programının küresel bir köye dönüşen dünyada gerekliliğini tartışmanın anlamsız olacağını belirterek "Çok stratejik bir meta haline gelen bilgiyi Türkiye olarak bizim de artık üretmemiz gerekiyor." diye konuştu. Yapılan ihracatın kilogram fiyatının Avrupa Birliği ülkelerinin yarısına karşılık geldiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, hızlanarak Avrupa ülkelerine yetişmek gerektiğinin altını çizdi.

Üniversitelerin kalite öğrenci yetiştirme, akademik çalışmalar yapma zorunluluklarının yanında bölgesel sorumlulukları da olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gönen, "Biz ve Anadolu Üniversitesi, altyapılarımızı değerlendirerek dünyanın kabul ettiği yeni ürünler üretmeliyiz. Bu anlamda BEBKA ile birlikte şehrimizin güzide kuruluşlarıyla böyle bir çalışmayı uygun bulduk. Umarım başarılara vesile olur." diyerek sözlerine son verdi.

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, çalışmaların en önemli hedefinin ihracatı arttırmak, yüksek teknolojik ürün geliştirmek olduğunu söyledi. "Bunun için Silikon Vadisi prensibini de izleyebilir, bir bilgisayar başından oyun ya da yazılım üreterek ciddi ürünler elde edebiliriz." dedi ve Eskişehir'in bu yönde önemli bir potansiyeli olduğunun altını çizdi.

Eskişehir ve Bilecik'te, faaliyet gösterdiği alanda yenilikçi ve teknolojik bir ürünü veya hizmeti olan, en az 3 ay önce kurulmuş ve tercihen ciro elde etmiş firmaların büyüme hedeflerinin mentorlar gözetiminde desteklenmesi ve firmanın yatırım yapılabilir hale gelmesini hedefleyen, toplam 7 ay sürecek olan programın açılış töreni, program hakkında verilen bilgilerin ardından imzaların atılmasıyla sona erdi.

BEBKA’dan teknoloji tabanlı firmalara “TechUP” desteği

BEBKA’dan teknoloji tabanlı firmalara “TechUP” desteği

BEBKA’dan teknoloji tabanlı firmalara “TechUP” desteği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber