Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Nisan 2014 - 16:08 Yorum: 0

Bedensel engelliler, Ballıca Mağarası'nı gezdi

Tokat'ta AKUT ekiplerince kurulan halatlı düzenekle Ballıca Mağarası'na indirilen, aralarında çocukların da bulunduğu bedensel engelli 10 kişi, mağarayı gezme fırsatı buldu

Bedensel engelliler, Ballıca Mağarası'nı gezdi

TOKAT (AA) - Tokat'ta Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiplerince kurulan halatlı düzenekle Ballıca Mağarası'na indirilen, aralarında çocukların da bulunduğu bedensel engelli 10 kişi, mağarayı gezdi.

Tokat Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası'na bedensel engellilere yönelik gezi düzenledi. Kentteki bir özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören bedensel engelli 10 kişi, minibüsle mağara yakınlarına getirildi.

Tekerlekli sandalyelerinden indirilip sedyeye konulan engelliler, jandarma ve sağlık ekiplerince yaklaşık 200 metrelik stabilize yolda sedyede taşınarak mağaranın girişine ulaştırıldı.

AKUT ekipleri, bedensel engellilerin mağaraya inmesi için halatlı düzenek kurdu. Sedyeye bağlanan engelliler, düzenek sayesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve jandarma ekiplerinin yardımıyla 102 merdiven aşağıya indirildi. Bedensel engelliler, yakınları ve görevlilerin eşliğinde mağarayı gezdi. Engelliler, gezinin ardından tekrar düzenekle mağaranın dışına çıkarıldı.

Gezi sırasında, 112 Acil Servis ekipleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Tokat Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli de görev aldı.

Tokat Vali Yardımcısı Coşkun Açık, mağarada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Anlamlı bir etkinlik için buraya geldik. Zor bir etkinlik. Planlamasından uygulanmasına kadar gerçekten Türkiye'ye örnek olacak bir etkinlik. Engelli vatandaşların 600-800 metre yürüyüşü olan bir mağaraya indirilmesi, gezdirilmesi bir ilk" dedi.

Bedensel engelli Ayşe Gülenç ise "Ballıca Mağarası'nı çok beğendim. Önceden böyle bir yeri gezmeyi istiyordum, bir anlamda hayallerimiz gerçekleşmiş oldu" diye konuştu.

Gülenç'in eşi Yunus Emre Gülenç de eşini, zor olacağı için önceden Ballıca Mağarası'na getirmeye cesaret edemediğini belirterek, "Eşim, burayı gezebildiği için çok mutlu oldu" ifadesini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber