Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Mart 2017 - 13:13 Yorum: 0

Bekir Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: “Şark kurnazlığına gerek yok”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun kararnamelerle muhtarlıklar kaldırılabilir, eyalet sistemine geçilebilir gibi açıklamalarına yönelik,...

Bekir Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’na: “Şark kurnazlığına gerek yok”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun kararnamelerle muhtarlıklar kaldırılabilir, eyalet sistemine geçilebilir gibi açıklamalarına yönelik, "kendisi otobüs duraklarına gidiyor bir baktınız sabah hatlar iptal, lokantalara gidiyor bir baktınız sabah lokantalar kapatılmış. Yani bu kadar da bu işi yalana dolana şark kurnazlığına alet etmemek lazım. Milletin aklıyla alay etmemek lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nu millete saygılı olmaya milleti aldatmamaya ve millete doğruları söylemeye davet ediyorum. Maalesef sayın Kılıçdaroğlu bunların hiç birini yapmıyor. Üzgünüm ama muhalefetimiz bu" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bayrampaşa Has bahçede "İç Anadolu Hemşehri Buluşması" programına katıldı. Programa da, Bakan Bozdağ'ın yanı sıra Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda davetli de yer aldı. Programın ardından Bakan Bozdağ basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Yeni sistem, terör mikroplarının çoğalmasına imkan vermeyecek bir sistemdir"

Terör ele başı tarafından yayınlanan "hayır" videosunun sorulması üzerine Bakan Bozdağ, "PKK terör örgütü başta olmak üzere FETÖ, DHKP- C, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin tamamı Türkiye'de yaşanan halk oylaması süreciyle yakından ilgililer. PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın yaptığı bu açıklama PKK'nın 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında nerede durduğunu çok açık bir biçimde ortaya koymaktadır. Terör örgütlerinin tamamı Türkiye'de siyasi istikrara kuracak, güçlü iktidar tesis edecek, etkin yönetim oluşturacak hızlı karara alma sağlayacak, kriz ve kaoslarla Türkiye'nin daha kolay baş etmesini temin edecek yeni bir sistemin kurulmasını istemiyorlar. Çünkü terör örgütleri istikrarsızlıktan zayıf iktidarlardan, krizden, kaostan, ekonomik çöküntülerden kendilerine alana açan ve oralarda bu mikroplar üreme ve çoğalma imkanı bulabiliyorlar. Yeni sistem terör mikroplarının Türkiye'de çoğalmasına izin vermeyecek bir sistemdir. Çünkü kalıcı istikrara, güçlü iktidar ve etkin yönetim, hızlı karar alma uygulama terör örgütlerinin korkulu rüyası olmuştur şimdiden, o nedenle bütün örgütler telaştadır. Türkiye'nin yeni sistemi hayata geçirmesini engellemek için büyük baskılar yapmaktadır. Terörist ele başlarından Karayılan da bu videosuyla aynı baskıyı yapmakta ve hayır için sandığa gitmeye teşvik etmekte ve baskı yapmaktadır. Aziz Türk milletinin terörist ele başı Karayılan'ın ve onun gibi diğer teröristlerin bu tutumunu çok iyi göreceğini ve değerlendireceğini düşünüyorum. Türk milleti ve Türkiye Devleti kendi geleceğini ilgilendiren sistemi oylarken terör örgütlerine teröristlere ve zayıf Türkiye isteyen yabancı güçlere bakarak değil kendi aklına kalbine vicdanına danışarak oy verecektir. Bütün terör örgütlerine rağmen ve bazı yabancı ülkelere rağmen aziz Türk Milleti kendi rotasını her zaman olduğu gibi kendi çizecek. Yeni sistemi 16 Nisanda Allah'ın izniyle evet oyları hayata geçirecektir. Korkunun ecele faydası yoktur istedikleri kadar konuşsunlar. Bu milleti yolundan döndüremeyecektir" diye konuştu.

"AP Başkanı'nın aldığı bu karar Avrupa'nın çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir karardır. Bu çirkin yüzü kınıyoruz"

Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosunda dağıtımının yasaklanmasına sert tepki gösteren Bakan Bozdağ, "İşin doğrusu Avrupa parlamentosu başkanı tarafından böyle bir kararın alınmış olması çok ilginç. Biliyorsunuz Avrupa Parlamentosu esasında Avrupa değerlerini ve Avrupa'nın hukukunu hem korumakla, hem yaşatmakla hem de yaygınlaştırmak ve güçlendirmekle görevli bir parlamento. Aldığı karara baktığınızda Avrupa değerlerini koruyan değil aksine yom eden bir karardır. Taş atan değil katleden bir karardır. Ben şimdi soruyorum Avrupa Birliğinin hangi değeri Avrupa Parlamentosu başkanının aldığını bu kararı haklı kılmaktadır. Resmen bu karar Avrupa Birliği'nin üzerinde yükseldiği temel değerlerin tamamını yok eden bir karardır. Görülüyor ki Avrupa parlamentosu başkanı ve ona müracaatta bulunan destek veren çevreler farklı bir sesi duymaya tahammül edememektedir. Daily Sabah gazetesi ne yapıyor teröristlerini Terör örgütlerinin Türkiye düşmanlarının orada yalan yanlış asılsız haberlerle oluşturduğu algılar karşısında gerçeği yazıyor, doğru yazıyor, onların orada doğrudan haberdar olmalarını, bilgilenmelerini sağlıyor. Esasında onlara yardımcı oluyor bu açıdan ama baktığınızda terör örgütlerinin kulaklarıyla Türkiye'yi dinleyenler, terör örgütlerinin gözleriyle Türkiye'yi görenler ve okuyanlar, terör örgütlerinin anlatımlarıyla Türkiye hakkında karar verenler Türkiye hakkında asla doğru karar veremezler. Gerçeklere gözümüzü kapamayacağız, gerçeklere kulaklarımız tıkamayacağız, doğru elden doğru ağızdan Türkiye hakkında bilgi alacağız. Öyle gözüküyor ki Avrupa parlamentosu başkanı ve oradaki sayın üyelerin bir kısmı Türkiye hakkında ki doğru haberlerden doğru bilgilerden gerçeklerden rahatsızlar. Bu Avrupa parlamentosu başkanın aldığı karar esasında Avrupalıların çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir karardır. Biz bu çirkin yüzü kınıyoruz ve reddediyoruz. Böyle bir şey olmaz Türkiye'ye her defasında terör örgütlerinin ağzıyla Türkiye'de suç işleyen terör örgütlerine destek olan propaganda yapan kişiler nedeniyle açılan soruşturmalarda itham yapanlar herhangi bir teröre şiddete olaya karışmayan suç işlemeyen sadece ve sadece haber yapan ve yorum yapan gazeteyi parlamentoya sokamaması çifte standardın çok net bir göstergesidir. Bu yüzden kınıyorum onları ve Avrupa'nın gerçek yüzünü göstermesi bakımından çok çok önemli. Bundan sonra Türkiye'ye dönüp ifade özgürlüğü çok önemlidir, basın hürriyeti çok önemlidir diye afralı tafralı laflar inşallah söylemezler. Bunlar Türkiye için önemli de Avrupa parlamentosu için önemli değil mi? Ben Avrupa parlamentosunda Avrupa Birliği kurumlarını ve herkesin kendilerinin çok önemli olduğunu her defasında ifade ettikleri basın ve ifade hürriyetine saygılı olmaya davet ediyorum. Umarım sayın başkan yaptığı bu yanlışlıktan çabuk döner ve bu kararı kaldırır. Yeniden Daily Sabah gazetesinin Avrupa parlamentosu üyelerine dağıtılmasına izin verir. İzin vermezse bu faşist uygulamanın altında imzası olan bir başkan olarak devam eder.

Bekir Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: "Şark kurnazlığına gerek yok"

Kılıçdaroğlu'nun kararnamelerle muhtarlıklar kaldırılabilir, eyalet sistemine geçilebilir gibi açıklamalar yapmasına cevap veren Bekir Bozdağ, " Sayın Kılıçdaroğlu'nu ben anlamakta gerçekten zorlanıyorum yani akıl sınırlarını zorlayan değerlendirmeler yapıyorlar. Nasıl bir muhakeme yaparak bu sonuçlara varıyorlar anlamış değilim. Konuşuyor muhtarlara bir sabah kalkacaksanız "muhtarlıklar kaldırıldı" denen bir açıklamayla kalkacak. Nasıl olacak başkanlık kararnamesiyle olacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle siyasi haklar, insan hakları düzenlemesi yapılamaz. Hani insanların özgürlüklerini de kısıtlayacak haklarını kısıtlayacak siyasal alanı daraltacak laflarının tamamı yalandır. Çünkü anayasa cumhurbaşkanına bu alanlarda kararname çıkarma yetkisi vermemektedir. Kanunla düzenlenmiş hiç bir konuda kararname çıkarıma yetkisi vermiyor. 92 konu var anayasada böyle burada da çıkaramaz. Şuan kanunla düzenlenmiş hiç bir konuda da kararname çıkarma yetkisi verilmiyor. Kanunla düzenlenmemiş hemen hemen hiç bir alan yok. Sadece yeni sistemin gerektirdiği sınırlı bir alanda cumhurbaşkanlığı kararname çıkarma yetkisi veriyor. Üst düzey görevlilerin atanması, görevden alınması ve bakanlıklarının merkez ve taşra teşkilatlarının kurulmasına ilişkin bereye il müdürlüğü nereye şeflik kurulacak buna dair olan bir takım düzenlemeleri yapabilecek ve bunlardan anayasa mahkemesinin denetimine açık olduğu gibi meclis de bunları yürürlükten kaldırabilecektir. Şimdi muhtarlara gelince anayasanın 127. maddesini sayın Kılıçdaroğlu'nun iyi okuması lazım. Yanındaki arkadaşlarına da demesi lazım bu 127. maddeyi niye bana hatırlatmıyorsunuz diye kızması lazım. Yani kılavuzlarına iyi baksın istiyorum. Çünkü 127. madde mali idareleri düzenliyor. Mali idare olan il idaresi, ilçe idaresi ve köy idaresinin yani valilikleri, belediyelerin ve muhtarlıkların çalışma esasları ve organları bunların seçimine dair bütün hususların ancak kanunla düzenleneceğini, açıkça yazıyor. Ama kendisi otobüs duraklarına gidiyor bir baktınız sabah hatlar iptal, lokantalara gidiyor bir baktınız sabah lokantalar kapatılmış. Yani bu kadar da bu işi yalana dolana şark kurnazlığına alet etmemek lazım. Milletin aklıyla alay etmemek lazım. Bu millet her şeyi bizden daha iyi görüyor ve daha iyi biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nu millete saygılı olmaya milleti aldatmamaya ve millete doğruları söylemeye davet ediyorum . Maalesef sayın Kılıçdaroğlu bunların hiç birini yapmıyor. Üzgünüm ama muhalefetimiz bu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber