Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Ekim 2014 - 16:38 Yorum: 0

Bekleviç'in, "Güçlü Türkiye" kitabı çıktı

EDİRNE (AA) - Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı ve Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç'in, "Güçlü Türkiye" kitabı çıktı.Bekleviç, AA muhabirine...

Bekleviç'in, 'Güçlü Türkiye' kitabı çıktı

EDİRNE (AA) - Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı ve Edirne Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç'in, "Güçlü Türkiye" kitabı çıktı.

Bekleviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'ye açılan kapatma davasından, Gezi olaylarına, e-muhtıradan 17 Aralık sürecine kadar birçok gelişmenin arka planına kitabında yer verdiğini söyledi.

Son 14 yıllık siyasi çalışmalarının yarısında muhalefet yaptığını diğer yarısındaysa yollarının kapatma davasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kesiştiğini ifade eden Bekleviç, kapatma davasına ilişkin Erdoğan ile mücadele ettiğini aktardı.

Türkiye'nin "güçlü olma" hedefine ulaşacağını aktaran Bekleviç, şunları kaydetti:

"Herkesin hayatına ilişkin hikayesinin başladığı bir an vardır. 2000'de arkadaşlarımız ile Türkiye'nin ilk internet tabanlı sivil toplum kuruluşunun temellerini attığımız birlikteliğin bugün 14. yılındayız. Bu süre zarfında birçok dost kazandık. Birlikte zorlu yollar yürüdük. Bazen yorulduk bazen durduk, bazen heyecanlandık, koştuk. Elbette hatalarımız oldu. Kah alkışlandık, kah eleştirildik. Sevildik. sevindik, üzüldük ama hep bir arada durduk. Gençlerin yakıp yıkmadan, kırıp dökmeden de fikirlerini paylaşabileceği bir 'Güçlü Türkiye' hayal ettik. Kitabımızda bu fikirlere yer verdik. 

Hayallerimin peşinden gittim. Zaman zaman bu hayallerim imkansız olarak görüldü. Zaman zaman kendimi ifade edemedim. Kendimi doğru olarak anlatamamanın hayal kırıklığını yaşadım. Fakat Güçlü Türkiye'ye ilişkin hayallerimi dostlarımla paylaştıkça anlam kazandı. 14 yılın sonunda yaşadıklarımızın özetini daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te Güçlü Türkiye’ye olan inanç olarak tanımlıyorum. Hukukun üstünlüğünü savunuyorum. Bu topraklardaki insanı merkeze alan kültür ile evrensel değerlerin örtüştüğü yeni bir modelin üzerinde yükselecek 'Güçlü bir Türkiye' için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber