Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 17:28 Yorum: 0

Bel Ve Sırt Eğriliklerine Harran Tıp Çare Buluyor

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Osmanbey Kampüsündeki yeni yerinde ve son model cihazlarla yaptığı başarılı operasyonlarla adından...

Bel Ve Sırt Eğriliklerine Harran Tıp Çare Buluyor

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Osmanbey Kampüsündeki yeni yerinde ve son model cihazlarla yaptığı başarılı operasyonlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Daha önce bir çok özellikli ameliyatları başarıyla gerçekleştiren Harran Tıp Fakültesi Hastanesi bir kez daha bir ilke daha imza atarak, Skolyoz (belinde ve sırtında eğrilik) ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. Skolyoz ameliyatını gerçekleştiren Beyin Cerrahi doktoru Yrd. Doç. Dr. Hamza Karabağ, yaptığı açıklamada bu ameliyatın Şanlıurfa'da ilk kez yapıldığını belirti. Yrd. Doç. Dr. Hamza Karabağ, bu alanda yapılan ilk ameliyat ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hastamız Ali Aslan, Skolyoz (belinde ve sırtında eğrilik) nedeni ile hastanemize başvurdu. MR ve diğer grafik incelemelerinde torakal Skolyoz açısı 75 derece ölçüldü. Cerrahi müdahale yapıldı ve ameliyat ile bu açı 10 dereceye kadar düşürüldü. Sırtındaki eğrilik başarılı bir şekilde düzeltilen hastamız ameliyat sonrası üçüncü gün desteksiz yürümeye başladı. Bu da bizi memnun etti" dedi. Doktor Hamza Karabağ ve ekibine teşekkür eden Ali Aslan; "Belimdeki eğrilikten ötürü çok zorluk çekiyordum. Harran Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdum. Doktorumuzun başarılı operasyonuyla daha sağlıklı bir hayata kavuştum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

SKOLYOZ NEDİR?

Skolyoz, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Normal ve sağlıklı omurgada omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyoz'da ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında skolyoz omurga döner. Omurgaya arkadan bakıldığında eğrilik, düz durulduğunda bile fark edilebilir.

Bel Ve Sırt Eğriliklerine Harran Tıp Çare Buluyor

Bel Ve Sırt Eğriliklerine Harran Tıp Çare Buluyor

Bel Ve Sırt Eğriliklerine Harran Tıp Çare Buluyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber