Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Belarus Sanayi Bakanı Vovk'tan Vali Güzeloğlu'na ziyaret

Bakan Vovk:- "Sanayi şehri olan Kocaeli'ne yaptığımız ziyaret, iki ülke arasındaki ticaret hacmine katkı sağlayacaktır"

Belarus Sanayi Bakanı Vovk'tan Vali Güzeloğlu'na ziyaret

KOCAELİ (AA) - Belarus Sanayi Bakanı Vitaly Vovk, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Güzeloğlu tarafından tören alanında karşılanan Vovk, daha sonra valilik anı defterini imzaladı. 

Vitaly Vovk, valilik makamında yaptığı açıklamada, ülkelerindeki yatırım alanlarıyla ilgili Türk sanayicilerle görüşeceklerini söyledi.

En büyük amaçlarının insanların daha iyi yaşam sürmesi olduğunu ifade eden Vovk, "Sizlerle halka yeni iş imkanları sağlayabilir ve dostluklarımızı kuvvetlendirebiliriz. Sanayi şehri olan Kocaeli'ne yaptığımız ziyaret, iki ülke arasındaki ticaret hacmine katkı sağlayacaktır. Halkımızın geleceği için hem bizim delegasyonumuzdaki iş adamlarına hem de sizin iş adamlarınıza iyi dileklerimi sunuyorum. Sıcak karşılama için size teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

- "2023 hedeflerine ilerlerken dost ülkelerle dış ticaretimizi güçlendirmek istiyoruz"

Vali Güzeloğlu da Türkiye'de üretimin yaklaşık yüzde 25, ihracatın da yaklaşık 20'sinin Kocaeli'nde gerçekleştiğini belirterek, kentin Türkiye'nin dış ticaret merkezi olduğunu kaydetti.

Kocaeli'ndeki diğer eğitim, sanayi, bilim ve teknoloji yatırımları hakkında Vovk'a bilgi veren Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bakanımızın bu ziyareti, devam eden güzel ilişkileri de ekonomik anlamda Kocaeli ile bağlantı kurulmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye, Belarus'un gelişmesini, kalkınmasını ve daha iyi bir geleceğe ulaşmasını amaçlayan kararlılık içerisindedir. Türkiye, bu ilişkilerde Belarus'a en fazla yatırım yapan ilk 5 ülke arasındadır. İnanıyorum ki bugünkü ziyaretlerde ilimizdeki ticari ve yatırımcı kesim temsilcileriyle kapasitenin hem artmasını hem de Kocaeli ve Türkiye'nin daha fazla zenginlik sunmasına katkı sağlayacaktır. Çünkü bizim de hedefimiz var, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'de dünyanın en büyük ve güçlü ilk 10 ülkesi ve ekonomisi olma hedefini taşıyoruz. Bu hedefe doğru yol alırken tüm dost ülkelerle dış ticaretimizi ve ekonomimizi güçlendirmek istiyoruz."

Konuşmaların ardından ziyaret, basına kapalı devam etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber