Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Eylül 2016 - 08:43 Yorum: 0

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: “Kurban Bayramı ilk defa ahi evran külliyesinde karşılandı”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ilk defa halk ile protokolün ahi evran külliyesi alanında bayramlaştığını söyledi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci: “Kurban Bayramı ilk defa ahi evran külliyesinde karşılandı”

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ilk defa halk ile protokolün ahi evran külliyesi alanında bayramlaştığını söyledi.

Alınan önlemler sonrasında Kurban Bayramına Kırşehirlilerin huzurlu şekilde girdiğini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, "Kırşehir'de şehir merkezi başta olmak üzere bütün mahallelerde başarılı bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

Belediye ekiplerinin gece-gündüz temizlik çalışmalarına ara vermediğini söyleyen Belediye Başkanı Bahçeci yapılan açıklamada, "Belediye personellerimiz gece gündüz demeden temizlik çalışmalarını sürdürdüler. Titiz bir çalışmayla, bayramın birinci günü gezici ekiplerimizle kurban yerleri kontrol edilerek, dolu olan atık tanklar boşaltıldı" diye konuştu.

Atıklar ve bulaşıcı hastalıklardan korunmak için her mahallede önlemlerinin alındığını belirten Belediye Başkanı şöyle konuştu:

"Temizlik İşleri Müdürlüğünce organize bir şekilde bayramın 1.2.3 ve 4. günü de ekipler ve iş makineleri planlanarak, kurban kesiminden kaynaklanan atıkların, bulaşıcı hastalığa meydan vermemesi ve çevre kirliliği oluşturmaması için, tüm kurban kesim ve satış alanlarının temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi işlemi süratle tamamlandı. Gün boyu hareketliliğin devam ettiği kurban kesim alanlarında hiçbir sorun yaşanmazken, Kırşehir Belediyesi olarak vatandaşlara her türlü kolaylık sağlandı.

Kurban kesim işlemini tamamlayan vatandaşlara, atıklar ve etlerin taşınması için hijyenik poşet dağıtımı yapıldı. Kurban kesim yerlerinde; yıkama arabası, sokak hayvanlarıyla mücadele aracı ve nöbetçi ekiplerimiz 7/24 esasına göre bayram süresince görev yaptılar. Yine temizlik hizmetlerimiz bayram dolayısıyla hizmetlerine eksiksiz olarak devam etmiştir. Hemşerilerimiz, belediyemiz tarafından hazırlanan ve hizmete sunulan yerlerde son derece rahat bir ortamda kurban alışverişi yaptı ve kurban ibadetini yerine getirdi. Bayram tatili süresince de ekiplerimiz çalışarak hemşerilerimizin huzurlu bir bayram yaşaması için gayret gösterdi."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber