Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Mayıs 2016 - 15:13 Yorum: 0

Belediye Başkanından Sınava Girecek Olan Öğrencilere Son Ders

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, liselilerin üniversite öncesi doğru tercih yapmaları için planlanan "Üniversite Bölüm Tanıtımları" projesini tamamladı.

Belediye Başkanından Sınava Girecek Olan Öğrencilere Son Ders

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, liselilerin üniversite öncesi doğru tercih yapmaları için planlanan "Üniversite Bölüm Tanıtımları" projesini tamamladı. 8 haftalık programın son dersini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay verdi.

Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi eğitim konusunda liseli gençlerin üniversite öncesi doğru tercih yapmalarına yardımcı olunmasını amaçlayan projeye imza attı. Hukuk, Siyaset ve Kamu Yönetimi, Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Mühendislik Bölümleri, İktisat, Mimarlık, Çocuk Gelişimi, Sağlık Bilimleri, Lojistik ve çok sayıda bölümü içeren programda bölüm tanıtımlarını bölümün mezunu olan ya da o bölümde okuyan öğrenciler yaptı. 8 haftalık programla gerçekleştirilen "Üniversite Bölüm Tanıtımları"nın finalinde ise son dersi Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay verdi.

"DUVAR ÖRENLER DEĞİL, KÖPRÜ KURANLAR OLALIM"

Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan "Üniversite Bölüm Tanıtımları" finaline katılan lise öğrencilerine seslenen Belediye Başkanı Cahit Altunay, sınav öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Ders çalışmanın yanında karakter sahibi olmanın da gerekliliğine vurgu yapan Altunay konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğimizi emanet edeceğimiz siz gençler bu ülkenin öncüleri olacağınız gibi bu ülkenin huzuruna katkı sağlayanlar olun. Hiçbir ayrımcılık yapmadan, hangi görüşte olursanız olun, hangi anlayışta ve mezhepte olursanız olun önemli olan insan olma lütfünü asla unutmadan insanları sevme aşkına erişecek yolları iyi keşfedin. Eğer yol haritasını iyi çizersek hayatta idame ettirdiğimiz bütün olaylar, bütün güzellikler, bütün mutluluklar bizimle olur. Ama bu yol haritası iyi çizilmezse inanın mutsuzluk önce ailede başlar sonra çevrenizde daha sonra topluma yayılır. Bu da o ülkenin kalkınmasına ve gelişmesine en büyük engeldir. Öyle bir şey yapalım ki; Biz duvar örenler değil köprü kuranlar olalım. Birbirimizle bağlarını kuvvetlendirenler olalım."

BAŞKANDAN ÖĞRENCİLERE "SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN" TAVSİYESİ

Cahit Altunay başarıya giden yolda 4 önemli unsura dikkat çekti. Kendi hayatından ve dünya üzerinde başarıya ulaşmış insanların hayatlarını örnek gösteren Başkan Altunay şu şekilde konuştu:

"Zafere ulaşmak için 4 önemli şart söyleyeceğim. Bunlardan ilki inanmak. Eğer inanıyorsanız üstünsünüz ve başarırsınız. İnanmaktan sonra ikinci şart eğitimdir, çalışmaktır. Ondan sonra disiplin gelir sonra da takip gelir. Dünyadaki bütün başarılı insanların hayat öyküleri inceleyin. Her birinde mutlaka çok çalışmak olduğunu göreceksiniz. Sadece tercih yeterli değil, sevdiğiniz işi tercih edin bunun altını çiziyorum. İllaki doktor olmam gerekiyor diye doktor olmayın, hangi meslekte mutlu olacaksanız onu seçin."

Üniversite Bölüm Tanıtımları'nın final programında son olarak Uzman Psikolog Abdülaziz Yılmaz öğrencilere yaklaşık 45 dakika süren Motivasyon Semineri verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber