Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

Belediye başkanlarından Kültürpark İzmir’e destek

Kültürpark'ta "Kültürpark İzmir" projesi için bir araya gelen CHP'li belediye başkanları, kentin merkezinde kentsel peyzaj alanı oluşturulacağını belirterek,...

Belediye başkanlarından Kültürpark İzmir’e destek

Kültürpark'ta "Kültürpark İzmir" projesi için bir araya gelen CHP'li belediye başkanları, kentin merkezinde kentsel peyzaj alanı oluşturulacağını belirterek, projeyi desteklediklerini açıkladı.

CHP'li belediye başkanları Kültürpark'ta bir araya gelerek "Kültürpark İzmir" projesi hakkında açıklama yaptı. Açıklamayı belediye başkanları adına okuyan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "90'lı yıllarda yüzde 26 oranında olan yeşil alan, 2000'li yıllarda yüzde 43'e çıkmışken, bu projeyle de yüzde 56'ya çıkarılmıştır. Bina yoğunluğunun ise 90'lı yıllarda yüzde 26'yken, 2000'lerde yüzde 14'e, proje önerisi ile de yüzde 7'ye düşürüldüğü açıkça görülmektedir. Bu projeyle kentin merkezinde bir kentsel peyzaj alanı oluşturulacaktır. Biz belediye başkanları, "Kültürpark hepimizin" diyor, bu projeyi desteklediğimizi ve projenin yanında olduğumuzu kamuoyuna açıklıyoruz" dedi.

"Yeni bir fonksiyonla düzenlenmesi zorunluluğu ortaya çıktı"

Kültürpark'ın kurucusu Behçet Uz ve ekibinin, bölgeyi halk üniversitesi olarak tasarladığını belirten Pekdaş, "O zamandan bu zaman görev yapan tüm belediye başkanları da bu anlayışla Kültürpark'ı bugüne kadar yaşatmışlardır. 90'lı yıllarda Kültürpark'ın yenilenme ihtiyacı çerçevesinde bir yarışma düzenlenmiş ve bu yarışmayı kazanan projenin müellifi Mimar Şükrü Kocagöz ve ekibi olmuştur. Daha sonra fuarcılık anlayışındaki çağdaş gelişmeler ihtisas fuarcılığını gündeme getirmiş, bunun için Kültürpark içine hangarlar yapılmıştır. İhtisas fuarcılığını İzmir'in kalkınması ve kimliğindeki yerini göz önünde tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi, tamamen kendi bütçesi ile Türkiye'nin en büyük fuarını, Fuar İzmir'i Gaziemir'de inşa etmiştir. Böylece ihtisas fuarların Kültürpark'tan ayrılmasıyla Kültürpark'ın yeni bir fonksiyonla düzenlenmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır" diye konuştu.

"7 bin civarında tarihi ağacın tespiti yapıldı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katılımcı bir anlayışla tüm görüşleri topladığını, anketler yaptığını, odalardan ve üniversitelerden raporlar istediğini, açık forumlar düzenlediğini söyleyen Pekdaş, şöyle konuştu: "Katılımcılık esasıyla toplanan görüşler, proje müellifi Şükrü Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu ekiple hazırlanarak kentteki tüm insiyatiflerle paylaşılmıştır. Öncelikle de Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliğinde Kültürpark'taki ağaç rolövesi ve tüm ağaçların envanteri çıkartılmıştır. 7 bin civarında tarihi ağacın tespiti yapılarak etiketlenme işlemleri başlamıştır."

Belediye başkanlarından Kültürpark İzmir’e destek

Belediye başkanlarından Kültürpark İzmir’e destek

Belediye başkanlarından Kültürpark İzmir’e destek

Belediye başkanlarından Kültürpark İzmir’e destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber