Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:12 İzmir’de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz iddiasıyla aranan şüpheli yakaland...09:11 Bayburt’ta 59 bin 563 seçmen sandık başına gidecek09:10 Gönüllü gençler mezarlığı temizledi09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
Sami Er
Ekonomi 24 Eylül 2020 - 10:23 Yorum: 0

Belediye, boş arsalara ektiği mısırların hasatını yaptı

Antalya'da belediyeye ait boş arazileri, parkları tarlaya çevirerek 70 dönümde mısır ekimi gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi, hasatı tamamladı.

Belediye, boş arsalara ektiği mısırların hasatını yaptı

Antalya'da belediyeye ait boş arazileri, parkları tarlaya çevirerek 70 dönümde mısır ekimi gerçekleştiren Muratpaşa Belediyesi, hasatı tamamladı. Kent merkezinde biçerdöverle yapılan hasatta 12 bin 700 kilogram ürün alındı.

Atıl tarım arazilerini yeniden üretime kazandırmak ve pandemi döneminde ortaya çıkabilecek gıda sıkıntısına dikkat çekmek için Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın çağrısıyla başlayan ve aralarında Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçiler Deneği ve Antalya Ziraat Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği mısır ekiminde hasat tamamlandı.

Nisan ayında başlayan proje için Muratpaşa Belediyesi'ne ait boş araziler, parklar yapılan çalışmanın ardından mısır ekimi için uygun hale getirildi ve 7 Nisan'da sivil toplum örgütlerini başkanlarının da katılımıyla tohumlar toprakla buluştu. Başkan Uysal, dönem itibariyle ekim için mısırı tercih ettiklerini belirterek, "Ekimi gerçekleştirdiği dönem mısır tarımına hem uygundu hem de ekim süresi geçmemiş ürünler içinde unu ve ekmeği yapılan tek ürün olmasıyla farklılaşıyordu" dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün mısır tarlalarının sulamasından bakımına tüm süreci üstlendiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: "Bu iş, "Antalya'da neredeyse tüm kentleşme süreçlerini tamamlamış Muratpaşa Belediyesi'ne mi düşer?" diye tartışmalar oldu. Ama biz "Evet, duyarlı olan bütün Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlarına düşer" diyerek bu çalışmaya başladık. Amacımız tarımsal üretimin devamlığının sağlanmasına dikkat çekmek, başta atıl tarım arazilerini yeniden bu üretim döngüsü içine alınmasını sağlamaktı. Geldiğimiz noktada salgın dolayısıyla gıda krizi ortaya çıkmamış olmakla birlikte bu alanda toplumsal duyarlılık sağladığımızı, birçok belediyenin bu noktada çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiğini görüyoruz."

Muratpaşa Belediyesi, mısır hasatı için kent merkezine biçerdöver getirirken Başkan Uysal, 12 bin 700 kilogram ürün elde ettiklerini belirtti. Başkan Uysal, elde edilen bu ürünü un haline getirip belediye aşevinde mısır ekmeği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Belediye, boş arsalara ektiği mısırların hasatını yaptı

Belediye, boş arsalara ektiği mısırların hasatını yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber