Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Aralık 2017 - 12:13 Yorum: 0

Belediye çalışanlarına madde bağımlılığı semineri

Bitlis Belediyesi personeline "Madde Bağımlılığı İle Mücadele Yöntemleri" konulu seminer verildi.

Belediye çalışanlarına madde bağımlılığı semineri

Bitlis Belediyesi personeline "Madde Bağımlılığı İle Mücadele Yöntemleri" konulu seminer verildi.

Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Yöntemleri" konulu seminere, Psikolog Ahmet Ekol ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacıların sunumunda; "madde nedir, beynin hangi sistemleri etkilenir, bağımlılığa yol açan maddeler, bireylerde yaptığı değişimler, madde kullanımına başlama nedenleri, çevresel ve kalıtsal faktörler, madde kullanımında risk etmenleri, madde kullanımında koruyucu etkenler" gibi konular anlatıldı.

"Herkes madde bağımlısı olabilir"

Özellikle son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden madde bağımlılığının çok önemli bir sorun olduğunu, bunun toplumsal duyarlılıkla aşılabileceğine dikkat çeken Psikolog Ahmet Ekol, madde kullanımının sosyoekonomik durum ile bağlantısı, madde bağımlılığı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar ile toplumsal yaklaşımın nasıl olması gerektiği konularında bilgi verdi.

Madde kullanımının tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Ahmet Ekol, "Bağımlılığın tedavi edilebilen tekrarlayan bir hastalık olduğunu biliyoruz. Bu konuya ilişkin yeterli bir toplumsal duyarlılık oluşturamadığımızı düşünüyorum. Ülkemizdeki bağımlılık oranının yurtdışına göre az olması bizde hala aile kavramının korunduğunu gösteriyor. Bu kavram sayesinde gençler bu tip bir bağımlılığa daha az meylediyor. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Herkes madde bağımlısı olabilir" dedi.

"Tedavi merkezlerimizin sayısı artırılmalıdır"

Bağımlılık riskleri ve bağımlılık sürecine dikkat çeken Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, bağımlılığın ne olduğu, bağımlılıktaki risk faktörleri ve bağımlılık sürecinin nasıl geliştiğine dair bilgi verdi.

Madde kullanımının bireylerde geliştirdiği psikolojik ve fiziksel değişimlerin slaytlar eşliğinde anlatılmasıyla seminer sona erdi.

Belediye çalışanlarına madde bağımlılığı semineri

Belediye çalışanlarına madde bağımlılığı semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber