Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 15 Nisan 2014 - 23:03 Yorum: 0

Belediye çalışanlarının temizlik hizmetlerinde görevlendirildiği iddiası

Buldan Belediye Başkanı Gülbay:

Belediye çalışanlarının temizlik hizmetlerinde görevlendirildiği iddiası

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Buldan ilçesinde, belediyede çalışan elemanların fazlalığı dolayısıyla aralarında üniversite mezunlarının da olduğu bazı kişiler, temizlik hizmetinde görevlendirildi.

Yerel seçimler öncesinde taşeron firma üzerinden Buldan Belediyesinde çeşitli görevler verilen 3'ü üniversiteli 5 kadın, seçimlerden sonra temizlik hizmetinde görevlendirildi. Belediyede görevli 97 taşeron işçinin de aynı sorunu yaşadığı öğrenildi.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Gülhan İncekara, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyede seçimler öncesinde taşeron bir firma üzerinden El Sanatları Kültür Merkezi'nde çalışmaya başladığını söyledi.

Seçimlerden sonra bazı arkadaşları gibi kendisinin de temizlik görevine verildiğini ifade eden İncekara, "Sokakları, parkları ve dahası çöp toplamaya kadar iş veriliyor. Ben böyle bir işe talip olmadım. Hayallerimle oynandı. Birçok arkadaş çöp toplamaya, temizliğe yönlendirildiği için istifa etti. Biz de o raddedeyiz. Ancak geçinmek için işe ihtiyacımız var. Anladığımız kadarıyla bizden istenen istifa etmemiz. Üniversite diplomamızla çöp hizmeti veriyoruz" diye konuştu.

Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü mezunu Ayşen Erkaraca da belediyede seçimlerden önce emlak servisinde yardımcı personel olarak görev yaptığını, seçimlerden sonra çöp toplama ve temizlik işlerinde görevlendirildiklerini belirtti. Emlak servisinde amiriyle birlikte iki kişi olduklarını ifade eden Erkaraca, "İki kişi fazla denmiş, ben buraya gönderildim. Ancak ertesi gün biri yerime emlak servisine görevlendirildi" ifadelerini kullandı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ise belediyenin mevcut kaynaklarını değerlendirdikten sonra işçilerin yeni görev yerlerine tayin edildiklerini dile getirdi.

İşçilerin ocak ayında taşeron firma üzerinden çalışmaya başladıklarını belirten Gülbay, su, kanalizasyon, itfaiye, mezbaha gibi birçok hizmetin artık büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacağını ifade etti.

Şu anda mevcut kadroya maaşlarını ödeyecek kaynaklarının olmadığını dile getiren Gülbay, "Şu anda belediye olarak taşeron firma üzerinden alınan arkadaşlarımızı değerlendireceğimiz bir yer yok. Sadece şu an geçici olarak yaşlı bakıma muhtaç insanlarımız var, bir kısmı onlara yardım ediyor, bir kısmını da çevre temizliğinde görevlendirdik" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber