Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Aralık 2018 - 13:58 Yorum: 0

Belediye önünde minibüs eylemi

Malatya'da bir gurup vatandaş, mahallelerine minibüs gelmediğini ileri sürerek, büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptı.

Belediye önünde minibüs eylemi

Malatya'da bir gurup vatandaş, mahallelerine minibüs gelmediğini ileri sürerek, büyükşehir belediyesi önünde eylem yaptı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde oturan vatandaşlar, minibüslerin mahallelerinin içine giremediğini ve minibüse binmek için çevre yoluna kadar yürümek zorunda kaldıklarını savunarak büyükşehir belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Belediye önünde toplanan mahalleliler, durumun kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek, belediye yetkililerine seslendiler.

Toplanan kalabalık grup adına açıklama yapan Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık, konuyu daha önce defalarca belediye yetkililerine ilettiklerini ancak bir çözüm bulunmadığı için bugün burada toplandıklarını ifade etti.

Daha önce minibüslerin mahallenin içinden geçtiğini ancak çevre yolu düzenlemesinden sonra tali yolların iptal edilmesiyle minibüslerin mahallenin içine girmediğini iddia eden Alışık, "Daha önce 3 tane vatandaşımız bu sebepten dolayı yaşamını yitirdi, birçoğu da sakat kaldı" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım'ın çağrısı üzerine eylem yapan vatandaşlardan bir heyet Ali Yıldırım ile görüşmeye gitti.

Görüşme sonrası tekrar bir açıklama yapan muhtar Bayram Alışık, "Bize nutuk atıyorlar. Bize "biz yasalara bağlıyız diyorlar." Biz de yasalara bağlıyız, burada yasaya muhalefet bir hareket yok. Yine bize çözüm sunmadılar. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Bizim mağduriyetimiz giderilsin" diye konuştu.

Yapılan eylemin ardından kalabalık grup sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Belediye önünde minibüs eylemi

Belediye önünde minibüs eylemi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber