Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Temmuz 2014 - 16:28 Yorum: 0

Belediyelerden İsrail boykotu

Kırıkkale Belediyesi, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu, ramazan eğlence programlarını da iptal etti

Belediyelerden İsrail boykotu

KIRIKKALE (AA) - İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Kırıkkale Belediyesi, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılara tepki amacıyla protesto kararı aldıklarını söyledi.

Ramazan ayında Filistinlilere saldıran İsrail’i kınadıklarını belirten Saygılı, şöyle konuştu:

"İsrail bu mübarek ayda, hak hukuk tanımadan fiili tecavüz başlattı. Dünyanın gözü önünde büyük bir dram yaşanıyor. Açıkçası Türkiye’nin tamamı ve Müslümanlar bu katliama duyarsız kalamazlar. Bizde Kırıkkale Belediyesi olarak bu zulmün karşısında İsrail ürünlerini boykot etme kararı aldık. Bu zulüm sona erene kadar kent genelinde bulunan tesislerimizde İsrail ürünlerini satmama kararı aldık. Ayrıca, hükümetimizin aldığı yas kararına istinaden 3 gün boyunca belediyemizde de bayraklar yarıya indirilmiştir. Menfur saldırılar neticesinde şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa diliyor, biran önce saldırıların durdurulmasını temenni ediyorum."

Ramazan şenliklerini, konser programlarını bu süreç dahilinde iptal ettiklerini söyleyen Saygılı, "Topluca oradaki zulme karşı dualar ettik. İnşallah en kısa zamanda bu zulüm ve devlet terörü biter. Ve oradaki Müslüman kardeşlerimiz inşallah huzura kavuşurlar" diye konuştu.

Bu arada zabıta ekipleri de belediye çay evinde bulunan Coca Cola’ya ait ürünleri kaldırdı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber