Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Eylül 2016 - 16:24 Yorum: 0

Belediyelere 144 ay taksit imkanı

'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun" hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Saruhanlı Şube Müdürü...

Belediyelere 144 ay taksit imkanı

'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun" hakkında açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Saruhanlı Şube Müdürü Şener Efeoğlu, belediyelere alt banttan başlayarak 144 ay taksit imkanı sağlandığını söyledi.

SGK Saruhanlı İlçe Müdürlüğü "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Saruhanlı Şube Müdürü Şener Efeoğlu, SSK işveren, işsizlik sigortası primi, damga vergisi, ÖTV, Bağ-Kur primleri, emekli kesenekleri, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, GSS primleri, İdari Para Cezaları (İPC), Ek-5, Ek-6 ve 2925 primleri vb. kurum alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı Kanun konuları katılımcılara anlatıldı. Efeoğlu, "Yaşanan olağanüstü durumlar nedeniyle ekonomi içerisinde yer alan aktörlerin borçlarını yapılandırarak ekonomideki istikrarın kaldığı yerden devam etmesi hükümetimizin en önemli önceliklerinden birisidir. Bu noktada hem işverenlerimize hem de vatandaşlarımıza ödeme kolaylığı sağlaması bakımından 19 Ağustos 2016 tarihinde bazı alacakların yeniden yapılandırmasına ilişkin 6736 sayılı Kanun yürürlüğe konulmuştur" dedi.

"Bozma koşulu söz konusu olmayacak"

Kanundaki bazı başlıkları paylaşan Şener Efeoğlu, "Belediyelerimize, alt banttan başlayarak 144 ay taksit süresi imkanı sağladık. Ancak belediyelerimizin genel bütçe paylarından kesilmek suretiyle bu yapılandırmaya müracaatlarını resen alacağız. Genel bütçe paylarının kesilmesi daha önce yüzde 40 iken bu oran 2016'da bu aran yüzde 0 olarak uygulandı. Ama her anlamda yüzde 50'yi hiçbir şekilde aşamayacak. Eğer belediyenin borcu kalan gelen paylarla karşılanamıyorsa kalan bakiyeyi takip eden ayın sonuna kadar ödeyebilir ve bir bozma koşulu söz konusu olmayacaktır" diye konuştu.

Ziraat Bankası kredi verecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki 4B'li (Bağ-Kur) vatandaşlara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandığını da belirten Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Saruhanlı Şube Müdürü Şener Efeoğlu, "Banka ile yapılan protokol ile 4B kapsamında olup, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkar ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkanı sağlandı. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüklerine yapacaklar, Kurumdan alacakları "prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek" yazısıyla Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecekler. Bu imkandan, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4B'den yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, 4B prim borcunu ödemesi durumunda 4A'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler yararlanabilecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber