Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 07 Ağustos 2022 - 12:18 Yorum: 0

Belge ve delil olmadan yazılan 427 liralık cezayı iptal ettirdi

Adana'da bir avukat, müvekkiline fahri trafik müfettişi raporu doğrultusunda herhangi bir delil gösterilmeden kırmızı ışık ihlali gerekçesiyle yazılan...

Belge ve delil olmadan yazılan 427 liralık cezayı iptal ettirdi

Adana'da bir avukat, müvekkiline fahri trafik müfettişi raporu doğrultusunda herhangi bir delil gösterilmeden kırmızı ışık ihlali gerekçesiyle yazılan 427 lira idari para cezasını iptal ettirdi.

Adana'da polis, fahri trafik müfettişinin raporu doğrultusunda 31 yaşındaki Taner Uruç'a kırmızı ışık ihlali iddiasıyla 427 lira idari para cezası uyguladı. Uruç, kuzeni ve aynı zamanda avukat olan Ömer Uruç aracılığıyla cezaya itiraz etti. Avukat Uruç, müvekkilinin ışık ihlali yaptığına dair herhangi bir fotoğraf ya da video olmadığı gibi cezanın araca yazılamayacağını savunup, kararı yargıya taşıdı. İtirazı haklı bulan mahkeme, dosyada ispata yarayacak herhangi bir tutanak, belge, fotoğraf, CD veya tanık beyanı olmadığına, bunun da "Kabahatler Kanunu'na aykırı olduğuna dikkat çekerek cezayı iptal etti.

Avukat Ömer Uruç, bütün vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Herhangi bir belge veya delil olmadan yazılan trafik cezalarını iptal ettirebilirsiniz. Belge veya delil olmadan yazılan ceza keyfi olur. Mahkeme bizim bu gerekçemizi haklı buldu ve cezayı iptal etti" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber