Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 11 Aralık 2017 - 12:13 Yorum: 0

Belgesi Olmayan “Tehlikeli” İşlerde Çalışamayacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, yapılan kanuni düzenlemeye göre inşaat sektörünün de içerisinde yer aldığı 40 meslekte;...

Belgesi Olmayan “Tehlikeli” İşlerde Çalışamayacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, yapılan kanuni düzenlemeye göre inşaat sektörünün de içerisinde yer aldığı 40 meslekte; 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile Asansör alanındaki mesleklerinde dahil olduğu 8 meslekte 25 Mart 2017 tarihi itibari ile otomotiv sektörünün yer aldığı 33 meslekte ise, 25 Eylül 2018 tarihinden sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" ya da "Ustalık Belgesi" olmayan kişilerin çalıştırılamayacağını çalıştırılması ve tespitinde işletmeye kişi başı 500 TL idari para cezası uygulanacağını vurguladı.

ATSO MESEM, belge zorunluluğunun olduğu 31 meslekte mesleki yeterlilik belgelendirme sınav taleplerini almaya devam ediyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO MESEM tarafından asansör, inşaat, otomotiv ve metal sektöründe yer alan belge zorunluluğunun bulunduğu 31 meslekte mesleki yeterlilik belgelendirme sınav talepleri alınmaya devam ettiğini bildirdi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) arasında ilk etapta 19 meslekte işbirliği protokolü imzalandığını ve bu meslek sayısının şuan 31'e çıktığını belirten Başkan Davut Çetin, "Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunluluğunun bulunduğu 31 meslekte sınav başvuru taleplerinin ATSO MESEM tarafından toplandığını, teorik ve uygulamalı sınavların yetkilendirilmiş belgelendirme merkezi olan TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından ATSO'nun koordinasyonunda gerçekleştirildiğini kaydetti.

Başvuru Süreci

Başvuru süreci hakkında bilgi veren Başkan Çetin, bahsedilen 31 meslekte belge almak için başvuru yapmak isteyen adayların www.atso.org.tr ve ww.atsomesem.org.tr adreslerinde yer alan başvuru sürecini takip ederek ilgili başvuru evraklarını ATSO MESEM'e elden teslim etmeleri gerektiğini, başvuruları uygun bulunan adaylarının sınav ücretlerini yatırdıktan sonra sınavlara girebileceğini bildirdi.

Sınav Ücretine Yönelik Destekler

Adayların başvuruda bulunacağı 31 meslekte, sınavlarda başarılı olması durumunda sınav ücretlerinin 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 2020 yılına kadar karşılanacağına dikkat çeken Başkan Davut Çetin, "Ayrıca ilk girdiği sınavda başarısız olan adayların, başarısız olduğu yeterlilik birimleri ve sınav türleri için ilave sınav ücreti alınmadan ilk sınav tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde en az 2 kez ücretsiz sınav hakları bulunuyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber