Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

BELMEK’lerde yeni dönem 14 bin 500 kursiyerle başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yeni döneme 14 bin 500 kursiyerle başladı.

BELMEK’lerde yeni dönem 14 bin 500 kursiyerle başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin Meslek Edindirme Kursları (BELMEK), yeni döneme 14 bin 500 kursiyerle başladı.

BELMEK'lere 2016-2017 eğitim yılında da Başkentli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kursiyerlere 6'sı ana merkez başta olmak üzere 155 yerde, 31 farklı branşta 400 usta eğitici tarafından eğitim veriliyor. Haftanın 7 günü eğitimlerin devam ettiği BELMEK'lerden, hafta içinde genellikle emekli ve ev kadınları, 6 ana merkezdeki kurslardan ise hafta sonları özellikle çalışan kadınlar ile öğrencilerden oluşan gruplar faydalanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Her ev atölye olacak" sloganıyla Başkentli ev kadınlarının meslek sahibi olmasına olanak sağlamak amacıyla 24 yıl önce hizmete açılan BELMEK'ler, bugün her yaş ve meslekten kadının hobisini geliştirdiği, yeni bir meslek öğrenerek üretimin bir parçası olduğu Türkiye'nin yerel mesleki eğitim kursları olarak yola devam ediyor.

Konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar sayesinde, kursiyerler hem meslek öğreniyor, hem de güzel ve kaliteli el ürünlerini ortaya çıkarıyor. BELMEK'lerde giyim, mefruşat, yemek, resim, el örgüsü, trikotaj gibi birbirinden farklı branşların yanı sıra ebru, taş bebek, çini gibi geleneksel el sanatları kurslarıyla da geçmiş, geleceğe taşınıyor. 24 yıl önce hizmete giren BELMEK kurslarından bugüne kadar 250 binin üzerinde Başkentli kadın yararlanarak sertifika aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber